Karacasu ilçe stadyumunda düzenlenen töreni Karacasu Kaymakamı Mehmet Gündoğdu, Belediye Başkanı Mehmet Erikmen, Cumhuriyet Savcısı Muhammed Ali Seyyidoğlu, siyasi ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve stadı tamamen dolduran çok sayıda vatandaş takip etti. Çevredeki evlerde oturanlar da balkonlarda programı izledi. Kaymakam Gündoğdu'nun öğrenci ve halkın bayramını kutlamasının ardından saygı duruşu yapılıp İstiklal Marşı okundu.

100. YIL PASTASI KILIÇLA KESİLDİ


Kaymakam Gündoğdu günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını yaptıktan sonra Karacasu Sevenler İlkokulu öğrencisi Zeynep Kalkan "Cumhuriyet" adlı şiirini okudu. Kaymakam, Belediye Başkanı ve Savcı ile birlikte eşleri 100. Yıl pastasını özel kılıçla kesti. Karacasu İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri Halk Oyunları Öğretmeni Osman Öztürk ve Sual Öztürk öncülüğünde Halk oyunları gösterisini sundu. Halk oyunları ekibinin çevresinde diğer öğrenciler bayraklarıyla onları çevrelerken ortaya güzel görüntüler çıktı. Ekibin gösterisi ilgiyle takip edildi.

AY YILDIZ YAPILDI, COŞKU TAVAN YAPTI


Karacasu Şehitleri Ortaokulu 5/D sınıfı öğrencilerinden İpek Nas, ilçede düzenlenen yarışmada birinci olan "100. yılında Cumhuriyet'e" isimli şiirini okudu. Kaymakam Gündoğdu'ya öğrenciler bağımsızlığın sembolü olan bayrağı takdim etti. Kırçiceği Anadolu Lisesi 12-B öğrencisi Hilal Nur Baybek'in "Yüz Yıldır Parlayan Güneş" isimli şiirini coşkulu bir şekilde okumasının ardından Karacasu'yu Sevenler İlkokulu öğrencileri ront gösterilerini sundu. Ay ve yıldızı oluşturan öğrencilerin gösterisi ve okunan şarkı ve şiiriyle coşkulu anlara sahne oldu. Çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından geçiş töreni yapıldı. Protokol ve halkın önünden bando eşliğinde geçen öğrenciler coşkulu ve duygulu anlar yaşattı. Kaymakam Gündoğdu etkinliğin sonunda törenlerin gerçekleşmesinde emek veren Milli Eğitim personellerini tebrik edip hatıra fotoğrafı çektirdi.