Helvaya neden 'Ankara' adının verildiği bilinmese de işletme sahibi Mete, uzun yıllar önce Yaz Helvası olarak kullanılması için resmi bildirim yapıldığını söyledi. Halk arasında Ankara helvası ve siyah helva adıyla anılmaya devam edilen bu helva çeşidinde ilginin yıllardır sabit olduğunu ifade eden Adnan Mete, "Haftada bir yapıyorum. 10 kilo üretiyorum. Yıllardan beri bu miktarda üretiyorum. Bu hiç değişmedi" dedi. Helva hakkında bilgi veren Mete, "Çocukluğumuzda Ankara helvasıydı. Şimdi adı yaz helvası oldu. Bu değişikliliği Tarım İl Müdürlüğü bildirdi bize. Bu dediğim 2000 yıllarının başında oldu. Çocukluğumuzda Ankara helvası denirdi. Kırmızı da olurdu. Kakaolu da oluyor. Tahin, şeker, un, kakao, ceviz gibi malzemeler kullanılıyor" dedi

"SEBEBİNİ BİLMİYORUM"

Sözlerini sürdüren Mete, "Haftada bir yapıyorum. 10 kilo üretiyorum. Yıllardan beri bu miktarda üretiyorum. Bu hiç değişmedi. Sadece bayramda 20 kiloya çıktığımız oluyor. Neden Ankara helvası denildiğini bilmiyorum. Ankara Başkent, ünlü bir yer belki ondan denilmiştir. 1800'lerden beri helvacıyız. Ben 7. Kuşak helvacıyım. Tahin, tahin helvası, irmik helvası, yaz helvası ve çıtır susamlı helva üretiyorum" ifadelerini kullandı.