2024 Mahalli İdareler seçimlerine aylar kala mahallesini yönetmeye talip olan muhtar adayları, çalışmalarına başlarken Didim’in en köklü ve eski mahallelerinden Akyeniköy mahallesinde ise genç esnaf Ahmet Akyol, muhtarlığa aday olduğunu açıkladı. 35 yaşında muhtarlık için kolları sıvayan Akyol neden aday olduğunu gazetemize anlattı.

Muhabir; “Akyeniköy Mahallesi muhtarlığınızı açıkladınız? Sizi tanıyabilir miyiz?”

Ahmet Akyol “Akyeniköy’de doğup büyüdüm. Burası benim memleketim; 15yıldır mahallemizde berber olarak esnaflık yapmaktayım. Evli ve bir çocuk babasıyım. Şu anda 2 dönemdir Didim Esnaf ve Sanatkârlar Odası yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyorum.”

Muhabir; “Neden muhtar adayısınız? Mahallenizdeki sorunlar neler ve çözüm yolları hangi adımları atacaksınız?”

Ahmet Akyol “Mahallemizde halkımızın da bildiği başlıca sorunlar mevcut; biz bu sorunları göreve seçildiğimiz takdirde hem yerel iktidar hem de genel iktidarla birlikte çözüm arayacağız. Mahallemizde su şebekesi çok eski; asbestli borular kullanılıyor. Bunun sorun için Aydın BŞB ASKİ Genel Müdürlüğü ile görüşerek boruların yenilenmesi noktasında çalışacağız. Bunun dışında çok sık su patlakları yaşanıyor. Bu hem üst yapıya da zarar veriyor. Bunun da önünü keseceğiz. Su kuyularımız yetersiz; çeşmelerden zaman zaman tuzlu su akıyor; bu konuda da ASKİ Genel Müdürlüğüyle görüşerek sorunun çözümü için adımlar atacağız. Mahallemizde ayrıca çocuk parkları yetersiz ve kötü durumda; Didim Belediyesi ile de görüşerek, yeni oyun alanlarının oluşturulması noktasında çalışacağız. Mahallemizde yol ve kaldırım sorunlar var. Bunları biliyoruz ama bazı noktalarda kaldırımlar yok; bunun için de Didim belediyesine başvuruda bulunacağız. Ayrıca mahallemizin ana yolu bir geçiş yolu; kazaların azaltılması noktasında belli bölgelere trafik lambası konulması için de adımlar atacağız. Mahallemize bağlı olan Yeşiltepe bölgesi ile mahallemizin altyapı sorunu mevcut; bunun için de Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğüyle irtibata geçerek bir an önce çalışmaların başlatılması için çalışmalar yapacağız. Bunun yanı sıra halkımızdan gelen sorunların giderilmesi noktasında kurumlar iş birlikleri kurarak sorunlarının takipçisi olacağız.”

Muhabir; “Sizinle birlikte görev alacak muhtar azalarınız kimlerdir?

Ahmet Akyol “2024 Mart ayında halkımız bize göreve layık görürse 8 kişilik bir aza listemiz mevcut; bu anlamda Ayhan Işık, Heybet Karababa, Hulusi Tuna, İlker Turan, Kazım Demir, M. Ali İz, Murat Karataş ve Musa Killi arkadaşlarımızla birlikte yol yürüyeceğiz.”

Muhabir; “Son olarak mahalle halkına neler söylemek istersiniz?

Ahmet Akyol “Ben ve ekibim doğup büyüdüğümüz bu mahalleye sorumluluklarımız olduğunda bu yola çıktı. Çocuklarımızın ve gençlerimizin daha güzel bir semtte yaşamalarını sağlamak için çalışacağız. Büyüdüğümüz bu topraklara hizmet etmek istiyoruz. Mahalle sakinlerimizin de desteklerinizi bekliyoruz.” dedi.