Aydın SES Gazetesi'nden Mehmet Kavas'ın haberine göre, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçimlere ilişkin yaptığı açıklamada, “ İttifak sistemi içinde yer almamaya kararlıyız.” ifadelerini kullandı. Akşener, İstanbul ve Ankara dahil 81 ilde aday çıkaracaklarını duyurdu. CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı ve İYİ Parti Aydın İl Başkanı Recep Taner, Akşener’in söz konusu bu açıklamalarını değerlendirdi.

“CHP OLARAK SEÇİME HAZIRIZ”

İYİ Parti’nin kararına saygı duyduklarını belirten CHP Aydın İl Başkanı Saatçı, “Önümüzde yerel seçimlere kadar bir süre var. Bu süre zarfında Genel Merkezler tekrar bir araya gelebilir. Sonuç ne olursa olsun biz CHP olarak yolumuza devam edeceğiz. CHP olarak her duruma karşı tüm örgütlerimizle seçime hazırız.” dedi.

“HAYIRLI OLSUN”

İYİ Parti Aydın İl Başkanı Taner ise “Ben baştan beri söylüyorum. Seçim ittifakı yok, bu seçimlerde biz İYİ Parti olarak herkesin adayları çıkmasından yanayız. İlçe başkanlarımızla toplantı yaptık. Kazanabilecek adayları bulup çıkarıp adaylarımızın çerçevesinde seçimi şekillendirmek üzere çalışmalarımızı yapıyoruz. Aydın Büyükşehir Belediyesi ve 17 ilçe belediyesini kazanmak için gerekli çalışmaların içindeyiz. Kararın hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.