İlk gündemlerle birlikte 20 gündem maddesini görüşmek için toplanan Temmuz ayı toplantısına, AK Parti meclis üyeleri Ali Rıza Efe ve Cenk Sözer katılmadı.

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİ HİZMETLERİ BİRİMİ KURULACAK

Müdürlüklerden gelen ve komisyonlara havale edilen gündem maddelerinin ele alındığı toplantıda ‘Şehit Aileleri ve Gazi Hizmetleri Birimi’ kurulması kararı alındı. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulacak olan birim, şehit aileleri ve gaziler için psikolojik destek, sağlık, acil yardım, ulaşım, temizlik ve bakım ile belediye binasına geldiklerinde ilgili birimlere kolay ulaşmalarını sağlayacak rehberlik hizmeti verecek. Ayrıca birim, şehit ve gazi kavramları konusunda halkın bilinçlendirilmesi için çeşitli faaliyetler yürütecek. Yine birim şehit ve gazilerin çocuklarına eğitim desteği verilmesi konusunda da çalışma gerçekleştirecek.

'ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERİMİZE SAHİP ÇIKMAK BOYNUMUZUN BORCU'

Kuşadası Belediyesi olarak şehit yakınları ile gazilere her zaman sahip çıktıklarını belirten Başkan Ömer Günel, “Sizlerin mutlu olması için elimizden gelen ne varsa yapmaya hazırız. Eğer bugün huzurlu ve güvenli bir ülkede yaşıyorsak bu aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin sayesinde. Güzel vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin yakınları ile gazilerimiz bizler için her zaman çok kıymetli olacak. Onların fedakarlıklarını ne yapsak ödeyemeyiz. Şehitlerimizin emanetine en iyi şekilde sahip çıkmak, gazilerimizin her türlü ihtiyaçlarına ve taleplerine cevap vermek için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

EK HİZMET BİNASI KİRALANACAK

Mecliste ayrıca Belediye bünyesindeki bazı müdürlüklere ve birimlere 57 milyon ek bütçe çıkarıldı. Belediye kuruluşu olan ARYA A.Ş'nin 10 milyon liralık sermaye artışı muhalefet üyelerinin red oyuna karşı oy çokluğu ile kabul edildi. Tariş alanını taşınacak olan belediye hizmet binasının bazı birimlerinin sığmayacağı düşünülerek daha iyi hizmet verebilmek için hizmet binası kiralanması oy birliği ile kabul edildi.

YILLARA SARİ İHALE YAPILMASI OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ

Fen işleri Müdürlüğü'nün talebi olan yıllara sari ihale yapma talebi muhalefet üyelerince reddedildi, grup sözcüsü AK Parti meclis üyesi Tacettin Özden, bugüne kadar böyle bir şey yapılmadığını neden buna gerekçe duyulduğu ile ilgili sorusuna başkan Ömer Günel, Fen İşleri Müdürü Engin Okay'ın bu konuda açıklama yapmasını istedi. Okay bu konuda meclisi bilgi verdi. Okay, yapılacak ihalelerde belediyenin zararı olmayacağını söyledi. Gerekli olan malzemeyi yer sıkıntısı nedeniyle peyderpey çekecekleri için fiyat artışlarından etkilenmeyeceklerini de ifade ederek bunun bazı kurumlar tarafından yapıldığını söyledi. Gündem maddesi muhalefet üyelerinin red oyna karşı oy çokluğu ile kabul edildi. Yaklaşık 1 saat süren toplantının ardından Ağustos ayı meclis toplantısının 2 Ağustos Salı günü yapılması oy birliği ile kabul edildi.