Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet sitesinden Liselere Geçiş Sınavı’nın sonuçları açıklandı. Bu yıl LGS'de tam puan alan 48 ilde 193 öğrenci LGS Türkiye birinciliğini paylaştı. Aydın’dan Hakkı Yağız Baz, Enes Doğanlı ve Kerem Kılcı da tüm sorulara doğru cevap vererek büyük bir başarıya imza attı. Bu öğrencilerden Kuyucak ilçesinde minibüs şoförü Turan Doğanlı (44) ile fabrika işçisi Şerife Doğanlı (39) çiftinin üç çocuğundan biri olan Atatürk Ortaokulu’ndan 14 yaşındaki Enes Doğanlı, başarısının sırrını anlattı.

PLANLI ÇALIŞMA BAŞARIYA GÖTÜRDÜ


Şampiyon Enes Doğanlı, dışarıdan özel ders desteği almadan okulda planlı ders çalışmanın kendisini başarıya götürdüğünü söyledi. Efeler ilçesindeki Aydın Ticaret Borsası Bilim ve Sanat Merkezi’nde (BİLSEM) 6 yıldır aldığı yetenek geliştirme eğitiminin başarısında önemli rolü olduğunu dile getiren Doğanlı, “Okul dışında hiçbir yardım almadan okuldaki yetiştirme kurslarına giderek bu başarıya ulaştım. Okuldan kalan zamanlarda BİLSEM’de özel yeteneğimi geliştirdim. Sınava düzenli bir şekilde çalıştım. Sınavdan sonra birinciliği bekliyordum. Sınav sonuçları açıkladığında ailem benden daha çok sevindi. Sevinçten annem babam havalara uçtu. Babam minibüs şoförlüğü yaparak, annem ise tekstil atölyesinde çalışarak benim eğitimime katkı sağlamaya çalışıyor. Ben de onların bu emeklerini boşa çıkarmadığım için çok mutluyum” dedi. Galatarasay Lisesi veya Robert Koleji arasında tercih yapacağını belirten Doğanlı, “Hayalim yazılım mühendisliğinde okumak. Öncelikle okul tercihimi yapacağım. Hayallerime ulaşmak için daha çok çalışacağım” diye konuştu.

SEVİNÇTEN HAVALARA UÇTUK


Oğluyla gurur duyduğunu belirten minibüs şoförü Turan Doğanlı, “Ailemin geçimini 23 yıldır minibüs şoförlüğü ile sağlıyorum. Kazancımla 2 çocuk okutuyorum. Pandemiden dolayı çocukların eğitim masraflarını tek başıma karşılayamaz oldum. Eşim de çocuklarımızın eğitimine destek olmak için fabrikada çalışmaya başladı. Oğlum Enes’e maddi imkanlar olmadığından özel ders aldıramadık. Ancak o kendi başına okuldaki derslerini takip ederek bu başarıyı yakaladı. Oğlumun birinciliğini öğrenince sevinçten havalara uçtuk. Oğlumun başarısıyla gurur duyduk” ifadelerini kullandı.