Beş yıl önce geçirdiği trafik kazası sonrasında engelli kalan François Pons ile motosiklet tutkunu kuzeni Marc Bouzik, Kuşadası’na geldi.

ÖZEL TASARIMLI MOTOSİKLET


İkilinin yolculuğu Fransa’nın Saint Nazaire kentinden başladı. Yolculuk, Rusya’nın Uzakdoğu’daki liman kenti Vladivostok’ta son bulacak. Engellilerin de güçlükleri aşabileceklerini, güzel işler başarabileceklerini göstermek için kıtalar arası yolculuğa çıktığını söyleyen François Pons ile kuzeni Marc Bouzik, özel tasarlanmış sepetli motosiklet ile geldikleri Kuşadası’nda üç gün kaldı. Kuzenleri uluslararası motosiklet kulübü BZK üyesi Nusret Baykara ve arkadaşları şehir girişinde karşıladı, evlerinde misafir etti.

ENGELLİLER İÇİN DE HAYAT DEVAM EDİYOR


Beş yıl önce ciddi bir araba kazası geçirdiğini, engelli kaldığını söyleyen François Pons (29), “Sporu çok severdim, judoda siyah kuşağım artık yapamıyorum. Tekerlekli sandalyeye mahkum oldum. Engelli durumuma göre iş bulmakta zorlandım. Tüm bu sıkıntıların içindeyken kuzenim Marc bana bu yolculuğu önerdi. Benim engelime uygun tasarlanmış profesyonel bir motosiklet ve sepeti ile yola çıktık. Bu yolculukla engelli de olsa insanın başarabileceğini, hayatın devam ettiğini, umutsuzluğa kapılmamak gerektiğini göstermeye çalışıyorum. Yolculuğumuzun sonunda bu motosiklet ve sepetini isteyen engellilere aynı amaç için vereceğiz” dedi.

HAYALLERİ PEŞİNDE KOŞSUNLAR, BAŞARACAKLAR


Kuzeninin araba kullanamaması nedeni ile motosiklet sepeti formülünü bulduklarını söyleyen Marc Bouzik de, engelliler başta olmak üzere herkesin hayallerinin peşinden koşmasını tavsiye etti. “Herkese, özellikle engellilere dünyayı keşfetmeyi öneriyorum. Ciddi kazalar, ciddi olaylar sonrasında da umutsuzluğa kapılmamak gerektiğini düşünüyorum. François ile başaracağımıza inanıyorum” dedi.

KUŞADASI'NDA GEREKLİ MİSAFİRPERVERLİĞİ GÖSTERDİK


Uluslararası Motosiklet Kulübü BZK’nin üyesi, kuzenleri Kuşadası’nda karşılayıp ağırlayan Nusret Baykara, “Aynı kulübün üyesi olduğumuz François ile Marc güzel bir amaç için yola çıktı. Aynı kulübe üye olduğumuz için benimle iletişime geçti. Onların şehir dışında karşılayıp evimize getirdik, ağırladık. Umarım hedeflerine sorunsuz bir şekilde ulaşırlar” dedi