Ataeymirli iş adamı Mehmet Gökdemir’in bağışladığı araziye Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan, açılışı 2018 yılında gerçekleştirilen ve 4 dönüm üzerine kurulu içerisinde yarı olimpik yüzme havuzu, kır düğün tesisi ve restoran bulunan tesis bu yıl atıl durumda kaldı. Büyükşehir Belediyesi, kendilerine belediye tarafından devir yazısının ulaşmadığını ve belediye tarafından havuzun kendilerine teslim edilmediğini söylerken Karacasu Belediye Başkanı Mehmet Erikmen ise protokolün bir yıllık olduğunu, bu sürenin de dolduğunu bu sebeple bildirime gerek olmadığını ifade etti. Konu Ağustos ayı meclis toplantısının gündem dışı konuşmalarında da İYİ Partili Meclis Üyesi Nail Kurt tarafından soru olarak yöneltildi. Kurt, "Karacasu'da yüzme havuzu ile ilgili de bir gündem vardı. Protokol konusu ve iade edilip edilmediği konusunda bir muallaklık oluştu" dedi. Mehmet Erikmen, "Biz kendi yüzme havuzumuzu yapıyoruz" derken Yazı İşleri Müdürü Sedat Kesici, "Geçen hafta Büyükşehirden geldiler, çatısında birkaç eksik var. Onlar belediyemiz tarafından yapılacak" ifadelerini kullandı.

GÜMÜŞ: "KARACASU BELEDİYESİ ÇOCUKLARI CEZALANDIRDI"


Konu hakkında söz alan CHP'li Meclis Üyesi Erdinç Gümüş, "Bu tesisi yapan Büyükşehir olmuş Karacasu Belediyesi olmuş, benim için önemli değil. Bu tesisi kimin için yapıldı? Karacasu'daki çocuklarımız için. Şimdi biz Karacasu'daki çocuklarımızı cezalandırmak gibi bir lüksümüz yok. Belediyemizde yüzme havuzu yokken biz belediye olarak çocuklarımızı Pamukören'e yüzme havuzuna götürür, çocukları gönderiyorduk. Karacasu Belediyesi yaz boyunca buraya bakmayacaksa şartname bitmiş, işgalci konumunda. Anahtarı teslim etmeyince çıkmış sayılmaz. Öyle bir dünya yok. Biz çocuklarımızı cezalandırdık. Bunun sorumlusu kimse Karacasu halkı bunun bedelini zamanı gelince ödettirir. Çünkü çocuklarımız orada eğitim yapar spor yapar bu tesis de böyle harap olmaz. Ben bu yüzden üzülüyorum. Çocuklarımızı cezalandırıyoruz. Siz Karacasu'daki çocukları cezalandırıyorsunuz. Ayrıca kira kontratları. 5 yıllık değil bir yıllık yapılır. Büyükşehir'in tuttuğu eksik tutanağını hanginiz imzaladı?" dedi.

ERİKMEN: "BÜYÜKŞEHİR KARACASU'DA HAVUZ İŞİNİ BECEREMEDİ"


Cevap veren Mehmet Erikmen, "Sizin de kamu alanında kiracılarınız var. Günü geldiğince kiracını çıkmış kabul edersin. Bu tarih ve süreleri neden koyuyoruz? Kamudaki kiracılık evdeki kiracılıkla bir değildir. Kamuda malına günü geldiğinde sahip çıkarsın. Büyükşehir Karacasu'da havuzla ilgili işini becerememiştir. Biz buraya masraf edeceğiz, 5 yıllığına verin dedik vermediler. Biz de protokol yapmayacağız dedik. İşgalci durumda değiliz. Sorumlu Büyükşehirdir. Biz kimseyi cezalandırmadık. Protokol ne zaman bitmiş. Ne zaman tutanak tutuyor" dedi. MHP'li Meclis Üyesi Mehmet Osan ise, "Başka yerde 4,5 yıllığına, 5 yıllığına veriliyor, Karacasu olunca bir yıllığına veriliyor" diye görüş belirtti. AK Partili Meclis Üyesi Fatih Akkın ise, "Orada Büyükşehir Belediyesi adı yazmıyor mu? Büyükşehir sorumluluğundadır" dedi.