Kimi markalar özel günlerde müşterilerine hediye vermektedir. Son zamanlarda sosyal medya tarafından yayılmaya başlayan bu markalar, tüketici tarafından oldukça merak edilmektedir.  Peki doğum gününde hediye veren markalar hangileri? Sizin için derledik!

Doğum Gününde Hediye Veren Markalar

Bazı markalar, doğum günlerinde müşterilerine özel hediyeler veya büyük indirimler yapmaktadır. Son zamanlarda markalar tarafından oldukça popüler olan bu uygulama, aslında bir pazarlama stratejisidir. Müşteriye biricik hissettirmek, samimi marka algısı yaratmak ve müşteri bağlılığını artırmak adına uygulanmaktadır.

Doğum gününde hediye veren markalar 2024 yılı için aşağıdaki gibidir:

  • Starbucks
  • Kahve Dünyası
  • Paribu Cineverse
  • Caffe Nero
  • Yves Rocher
  • Cook Shop
  • Vialand
  • Sephora
  • So Chic
  • Beyaz Fırın

Bu markaların hediye uygulamalarını, aşağıda detaylı bir şekilde inceleyelim…

Starbucks

Starbucks

Dünyaca ünlü kahve zinciri olan Starbucks, doğum günü olan müşterilerine özel bir adet küçük boy (tall boy) içecek hediye etmektedir. Bu hediye içecek, Starbucks’ta satılan tüm kahve çeşitleri için geçerlidir.

Ancak bu hediyeden faydalanmak için, Starbucks Reward uygulamasına üye olmak gerekmektedir. Bu uygulamaya ise, App Store veya Google Play’den ulaşılabilmektedir.

Kahve Dunyasi

Kahve Dünyası

Doğum gününde hediye veren markalardan bir diğeri ise Kahve Dünyası’dır. Starbucks gibi dünyaca ünlü bir kahve markası olan Kahve Dünyası, müşterilerinin doğum gününe özel pasta veya dondurma hediyesi sunmaktadır.

Bu hediyeye ulaşmak için de Kahve Dünyası uygulamasına üye olmak gerekmektedir.

Paribu

Paribu Cineverse

Doğum gününde sinemaya gitmek isteyenler için de bir hediye mevcuttur. Paribu Cineverse bünyesindeki sinema salonlarına film izlemeye gidilmesi halinde, sinema biletinin yanında mısır hediyesi bulunmaktadır.

Bu hediye için ise, Paribu Cineverse CGV Cinema Club üyesi olunması gerekmektedir.

Caffe Nero

Caffe Nero

Caffe Nero’da diğer zincir kahve markaları gibi doğum gününde hediye veren markalardan biridir. Benzer şekilde Caffe Nero uygulamasına doğum gününden önce üye olan herkes, bu kahve zincirinden hediye olarak pasta almaktadır.

Yves Rocher

Yves Rocher

Yves Rocher sıklıkla tercih edilen cilt bakım markaları arasında yer almaktadır. Üyelerine özel doğum kampanyaları konusunda ise, oldukça popülerdir. Bu kapsamda Yves Rocher, doğum günlerinde 2 al 1 öde şeklinde kampanya yapmaktadır.

Bunun yanı sıra doğum günü müşterilerine özel, %50 oranında ek bir indirim yapılmaktadır. Eğer doğum gününde bu markadan alışveriş yapılırsa, bir kutu içinde deneme boy ürünler hediye edilmektedir.

Cook Shop

Cook Shop

Ülkemizde oldukça popüler olan bir restoran olan Cook Shop, doğum gününde hediye veren markalardan biridir. Bu restoranın en popüler ve beğenilen lezzeti ise, magnolia tatlısıdır. Eğer doğum günü olan kişi o gün Cook Shop’a giderse, kişiye ünlü magnolia tatlısı ikram edilmektedir.

Vialand

Vialand

Vialand, İstanbul’da hizmet veren bir tema parkıdır. Sınırsız eğlence vaadi veren bu park, doğum gününde maskotlarla birlikte makarna etkinliği düzenlemektedir. Bu etkinliğin ödülü olarak ise Vialand Tema Parkı bileti hediye etmektedir.

Sephora

Sephora

Doğum gününde hediye veren mağazalar arasında yer alan Sephora, oldukça popüler bir kozmetik mağazasıdır.

Sephora mağazasına üye olan müşterilerinin doğum gününde, cilt bakım maskesi gibi minik hediyeler vermektedir. Bunun yanında doğum günü müşterilerine özel bir imkanı daha bulunmaktadır. Bu kapsamda Sephora mağazasından daha önce alışveriş yapmış bir kişi, eğer puan biriktirdiyse hediyesini kendi seçme imkanına sahip olabilmektedir. 

So Chic

So Chic

Doğum gününde hediye veren markalar arasında, ünlü takı mağazası So Chic de yer almaktadır.

So Chic’ten daha önce alışveriş yapmış bir kişi, bu mağazadan doğum gününe özel hediyesini alabilmektedir. So Chic bu kapsamda, doğum günü müşterilerine özel baykuş figürlü bileklik hediye etmektedir.

Beyaz Fırın

Beyaz Fırın

İstanbul’un birçok semtinde şubesi bulunan Beyaz Fırın da doğum günü müşterilerine özel hediye sunmaktadır. Bu kapsamda işletme, doğum günü olan müşterilerine hediye olarak pasta ikram etmektedir.

Doğum Gününde İndirim Yapan Markalar

Doğum gününde hediye veren markalara değindikten sonra, merak edenler için bu özel günlerde indirim yapan markaları inceleyelim…

Doğum günlerinde hediye vermek yerine indirim yapan markalar, görece pahalı olarak nitelendirilebilecek markalardan oluşmaktadır.

Geneli giyim sektöründe olmakla birlikte, doğum gününde indirim yapan markalar aşağıdaki gibidir: 

  • Beymen
  • Divarese
  • Net Work
  • Skechers
  • Media Markt

Yukarıda ismi geçen markaları, aşağıda ayrıntılı bir şekilde inceleyelim…

Beymen

Beymen

Lüks giyim mağazalarından biri olan Beymen, doğum günlerinde müşterilerini düşünen markalar arasında yer almaktadır. Bu kapsamda Beymen, doğum günü müşterilerine diledikleri herhangi bir ürün üzerinden %15 oranında indirim uygulamaktadır.

Divarese

Divarese

Divarese, ayakkabı ve çanta kategorisinde oldukça sevilen bir markadır. Müşterileri tarafından oldukça sevilen bu marka, doğum günü müşterilerine % 30 oranında indirim hediye etmektedir.

Üstelik bu hediye oranı, müşterinin dilediği herhangi bir üründe ve bir ay boyunca geçerlidir.

Network 1

Net Work

Müşterilerini düşünen markalar arasında yer alan Net Work, kadın ve erkek giyimde önde gelen markalar arasında yer almaktadır. Bu kapsamda Net Work, doğum günü müşterilerine özel diledikleri üründe %25 indirim imkanı sunmaktadır.

Skechers

Skechers

Skechers, tüm dünyada oldukça popüler olan bir spor giyim ve ayakkabı markasıdır. Özellikle spor ayakkabı konusunda oldukça tercih edilen ve müşterilerinin rahatlığını düşünen Skechers, müşterilerini doğum gününü de unutmamaktadır.

Bu kapsamda marka, doğum günü müşterilerine Skechers Plus uygulaması Silver üyeliği ve 400 Plus Puan hediye etmektedir. Müşteriler ise uygulamayı indirip, bu hediye puanı harcayabilmektedir.

Media Markt

Pratik zekasını konuşturdu, zamandan ve paradan tasarruf etti Pratik zekasını konuşturdu, zamandan ve paradan tasarruf etti

Media Markt

Ülkemizin önde gelen teknoloji mağazaları arasında olan Media Markt, doğum günlerinde müşterilerine sürpriz indirimler yapmaktadır. İndirim oranı kesin olmamakla birlikte, müşteriye özel indirim yapılmaktadır. 

Bu indirimden yararlanmak içinse, Media Markt Club üyeliği gerekmektedir.

Muhabir: Ömer ARAZ