Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Süleyman Bülbül, CHP Aydın İl Başkanlığı’nın düzenlediği bayramlaşma programına katıldı. Programda konuşma yapan CHP’li Bülbül, sert açıklamalarda bulundu.
“ÖZGÜR ÖZEL NEREDE İSE BİZ ORADAYIZ”
Son dönemlerdeki bayramlarda aileleriyle birlikte olamadıklarını kaydeden Milletvekili Bülbül, “Hep bu bayramlarda ailemle olmak istedim. 19 Mart darbesinde yine olamadık. Geçen Ömer Günel başkanımızın alınmasında da olamadık. Bugün de bayramlaşmadan sonra Fethiye tarafına yola çıkacaktım. Gene olmadı. Biz eşlerimizle, çocuklarımızla olamayalım ama Türkiye bayramlaşsın diyoruz.” diye konuştu. Özgür Özel’in sosyal medya paylaşımını okuyan Milletvekili Bülbül, “Genel başkanımız Özgür Özel nerede ise biz orada olacağız. Ankara’ya gideceğiz. Bülent Tezcan, Evrim Karakoz ve ben olarak direneceğiz, direneceğiz. Kayyumları Genel Merkez’e sokmayacağız.” şeklinde konuştu.
“HUKUK NEREDE?”
Partililerinin alkışları eşliğinde konuşmasına devam eden Bülbül, “Biz dedik ki yargı siyasallaştı, biz dedik ki saray iktidarı, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarına ve Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı’nı engellemek için yargıyı aparat olarak kullanıyor ve yargıyı kullanıp siyasi operasyonlar yapıyor demiştik. İşte belli oldu. Mutlak butlanla tedbir kararıyla gelen Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, bizim bu karara yapmış olduğumuz temyiz itirazımızı engellemek için 3 avukatımızı görevden aldı. İlk icraatı buydu, o zaman nerede hukuk? Yargıtay’dan mı korkuyorsunuz? Yargıtay’ın ters karar vereceğinden mi korkuyorsunuz Sayın Kemal Kılıçdaroğlu?” ifadelerini kullandı.
“HESAP SORACAĞIZ”
Yüksek Seçim Kurulu’nun bugün karar vereceğini belirten Bülbül, “Mahalle delegeleri, ilçe başkanlıkları, ilçe yönetimleri, il başkanlıkları, kurultay delegelikleri ile yaptığımız ve Yüksek Seçim Kurulu’nun mazbatasını verdiği 39’uncu kurultay mı Yüksek Seçim Kurulu tarafından onanacak yoksa tek hakimin vermiş olduğu mutlak butlan kararıyla birlikte saray yargısının kararı mı onanacak? Bugün bunu göreceğiz, bugün bunu bekliyoruz. Ama bunu unutmasınlar, biz direneceğiz, direneceğiz. Siyasallaşmış yargıya karşı da direneceğiz. Önümüzdeki iktidarımızda demokrasi ve özgürlüklerle beraber hukuk devletini inşa edip hesap soracağız, sormaya da devam edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin direnme planları hazırdır. İsmet İnönü, ikinci cumhurbaşkanımızdır, ikinci genel başkanımızdır. Söylediği bir söz vardır, ‘Yeni bir Türkiye kurulur, dünyadaki yerini alır.’ Cumhuriyet Halk Partisi de iktidar yolunda yerini alacaktır, yoluna devam edecektir.” dedi.
CHP’li Bülbül’ün konuşması esnasında “Kurtuluş yok, tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz.” sloganları atıldı.




