Vatandaşlar, "Yıllardır böyle yağmur görmedik" diyerek yağışın hem sevindirici hem de dikkat çekici olduğunu dile getirdi. Özellikle kırsal mahallelerde yağışın etkisi daha belirgin hissedildi.

Didim’deki camilerde Ramazan öncesi temizlik çalışmaları yoğunlaştırıldı
Didim’deki camilerde Ramazan öncesi temizlik çalışmaları yoğunlaştırıldı
İçeriği Görüntüle

Bozdoganda Yagislar Derelerin Debisini Artirdi Ecd6E412Bc677Ba77A0295Fcc85E3303

Yağışların ardından Kazandere Mahallesi Deliçay’da su seviyesi hızla yükseldi. Uzun süredir düşük debiyle akan dereler, dolu akmaya başladı. Gürültüyle akan suyun sesi mahallelerden duyulurken, bazı vatandaşlar dere kenarına giderek oluşan manzarayı cep telefonlarıyla kaydetti.

En dikkat çeken gelişme ise Yazıkent Mahallesi’nde yaşandı. Yaklaşık 6 yıldır tamamen kuruyan Gürlek Deresi’ne yeniden su geldi. Dere yatağında suyun akmaya başlaması mahalle sakinlerini sevindirdi.

Bozdoganda Yagislar Derelerin Debisini Artirdi Fecf6Fbdc504764Af986Bde63402D64A

Üreticiler, yağışların barajlar, yer altı su kaynakları ve tarımsal sulama açısından umut verici olduğunu belirtti. Bozdoğan’da etkisini sürdüren yağışların, önümüzdeki günlerde de aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI