Güney Koreli kız şarkı grubu olan Blackpink son zamanlarda sıklıkla araştırılıyor. Dünyada ünlü bu grubun üyeleri epey merak ediliyor. Blackpink üyeleri kimdir gelin beraber inceleyelim…

Blackpink Üyeleri Kimdir? 

Son yıllarda ülkemizde hızla yayılan Kore kültürü hayranlığı sonucu Koreli şarkıcılar veya şarkı grupları da oldukça popüler. K-Pop grupları gençler arasında çok seviliyor.

K-Pop'u en basit haliyle açıklayacak olursak kökleri Güney Kore'ye dayanan bir pop müzik türü olarak tanımlayabiliriz. Kendine has stilleri ve dans şovları olan K-Pop gruplarından biri de Blackpink grubu.

Yaptıkları müzikle global izleyicinin dikkatini çeken Blackpink grubunun dünyanın her yerinden hayran kitlesi bulunuyor. Dinleyicileri tarafından merak edilen grup ve üyeleri arama motorlarında sıklıkla araştırılıyor. 2016 yılında YG Entertainment tarafından kurulan Blackpink dört kişiden oluşuyor. Peki, Blackpink üyeleri kimdir? Detaylı şekilde inceleyelim… 

Blackpink Uyeleri Jisoo

Jisoo

Tam ismi Kim Jisoo olan şarkıcı 27 yaşında. Grubun en eski üyesi olan Jisoo, Balckpink’e ruhunu katan bir vokal. İlginç bir mizah anlayışı ve herhangi bir konu ile ilgili anında şarkı üretebilmek gibi yetenekleri var.

Jisoo, Blackpink grubu öncesi yıllarda birçok klipte ve reklam filminde yer aldı. İngilizce’yi akıcı konuşamayan tek üye olmasına rağmen, vokali üç dille, Korece, Japonca ve Çince yapabiliyor. 1.62 boyunda olan Jisoo 45 kilo. Ocak ayında doğan Jisoo Oğlak burcu. 

Blackpink Uyeleri Jennie

Jennie

Tam ismi Kim Jennie olan yetenekli şarkıcı 26 yaşında. Bir süre Yeni Zelanda’da yaşadıktan sonra 2010 yılında Güney Kore’ye döndü ve grupta aktif rol alıyor. Korece ve Japonca’ya ek olarak akıcı İngilizce konuşabiliyor. 

Tek başına bir parça yayınlayan ilk Blackpink üyesi olan Jennie, kendi klibinde tüm yeteneklerini sergilemişti. 3 dakikalık klipte 20 kostüm değiştirdiği performansıyla oldukça dikkat çekmişti. Jisoo gibi Oğlak burcu olan Jennie, 1.63 boyunda ve 46.5 kg ağırlığında. 

Blackpink Uyeleri Rose

Rosé

Yeni Zelanda’da doğup Avustralya’da büyüyen Rosé, grubun baş şarkıcısı olarak karşımıza çıkıyor. Gerçek ismi Park Chaeyoung olan Rosé 25 yaşında. Dikkat çekici sesiyle grupta sivrilmeyi başarıyor ve ilgi çekiyor. 

Gitar ve piyano çalan Rosé hem İngilizce hem Korece şarkı söyleyebiliyor. 1.68 boyunda olan yetenekli şarkıcı 46 kg ağırlığında. Rosé’un burcu ise Kova. 

Blackpink Uyeleri Lisa

Lisa

Blackpink’in baş dansçısı olan Lisa, grubun en genç üyesi ve 25 yaşında. Gerçek ismi Lalisa/Pranpriya Manoban olan Lisa, Tayland’da doğup büyüdü. K-Pop idol stajyerliği seçmelerine katılmadan önce dans eğitimi aldı. 

2011 yılında Güney Kore’ye taşındıktan sonra ise İngilizce, Japonca ve Çince öğrenmeye başladı. Rap türde şarkı söyleyen şarkıcı, danslarıyla da ön plana çıkıyor. Öyle ki Blakpink’in videolarının viral olmasında da etkisi büyük. 

Pratik zekasını konuşturdu, zamandan ve paradan tasarruf etti Pratik zekasını konuşturdu, zamandan ve paradan tasarruf etti

Koç Burcu olan Lisa 1.67 boyunda 46 kg ağırlığında. 

Jisoo, Jennie, Lisa ve Rosé olmak üzere dört kişiden oluşan grup, Ağustos 2016 yılında “Whistle” ve “Boombayah”ı içeren single albümleri Square One ile çıkış yaptı. Hayranlarına BLINK ismi verilen grubun dünya genelinde çok büyük bir hayran kitlesi bulunuyor. 

Blackpink Uyeleri Kimdir 3

En Çok Dinlenen Blackpink Şarkıları

Blackpink üyeleri kimdir sorusunun yanında ünlü grubun şarkıları da merak ediliyor. Blackpink, dünyanın en büyük müzik festivallerinden biri olan Coachella'ya giden ilk kadın K-Pop grubu olma özelliğini taşıyor. Grubun adı, genel olarak kadınlık algısı yaratan pembe renge karşılık gelen siyahın birleşiminden oluşuyor. YG Entertainment etiketiyle ilk çıktıklarında, bu isimle 'güzellikten daha fazlasını' temsil etmek istediklerini söylemişlerdi. 

Blackpink’in 'Ddu-Du Ddu-Du' adlı şarkısı, YouTube’daki K-pop grupları arasında 750 milyon görüntülenme ile şu an en çok izlenen müzik videosu olmayı başardı.Grubun sosyal medya takipçi sayıları da adeta rekor kırıyor. Baş dansçısı ve en genç üyesi olan Lisa, 16 milyondan fazla takipçisiyle Instagram'da en çok takip edilen kadın K-pop sanatçısı olma özelliğini de elinde tutuyor. 

Blackpink grubu kısa sürede gündem olmayı başardı ve dünyaca ünlü şarkıcılarla da düet yaptılar. Dua Lipa ve Selena Gomez ile birlikte şarkı söylemeleri grubun dinlenme sayılarını da oldukça artırdı. 

Blackpink Uyeleri Kimdir 2

Kiss and Make Up şarkısını Dua Lipa ile beraber, Ice Cream şarkısını Selena Gomez ile beraber, Bet You Wanna şarkısını ise Cardi B. İle beraber yaptılar. Grubun rekor kıran parçası ise ‘Ddu-Du Ddu-Du’. Tam 24 saat içinde en çok izlenen video rekorunu kıran parça bugüne kadar en fazla izlenen K-Pop parçası olma özelliğini taşıyor. Grubun ilk çıkış parçalarından biri olan ‘Whistle’ ise sadece Güney Kore’de 2.5 milyondan fazla satmıştı. 

İşte başarılı K-Pop grubu Blackpink’in en çok dinlenen şarkıları:

  • DDU-DU DDU-DU
  • How You Like That 
  • Kill This Love 
  • Boombayah
  • Whistle 
  • Kiss and Make Up
  • Ice Cream
  • Lovesick Girls
  • Bet You Wanna
  • Pretty Swage 
  • Crazy Over You

Blackpink grubu yaptığı şarkıların yanı sıra sıradışı figürleri ve imajlarıyla da diğer gruplardan farkı olmayı başarıyor. İmzaları olan koreografileri, diğer K-pop grupları ve hayranları tarafından taklit edilmeye çoktan başlandı. Oldukça eğlenceli ve farklı şarkılara imza atan Blackpink grubunun popülerliği dünya genelinde gittikçe artıyor.

Blackpink üyeleri kimdir sorusunun etrafında tüm merak edilenleri sizler için derledik

Muhabir: Ömer ARAZ