Son günlerde Ankara’daki soruşturmayla gündem olan Ayhan Bora Kaplan hakkında araştırmalar da başladı. Suç örgütü lideri iddialarıyla tutuklanan Ayhan Bora Kaplan’ın hayatı merak edildi. Ayhan Bora Kaplan kimdir, ne iş yapar tüm merak edilenleri yanıtladık!

Ayhan Bora Kaplan Kimdir? Nereli?

Ayhan Bora Kaplan 1971 yılında doğmuş olup günümüzde 53 yaşındadır. Erzurum’da dünyaya gelen Kaplan’ın çocukluğunu Ankara’da geçirdiği bilinmektedir. Ayhan Bora Kaplan evli ve dört çocuk babasıdır.

Suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Ayhan Bora Kaplan ve çevresindekilere yönelik operasyonlar devam etmektedir.

Ayhan Bora Kaplan Kimdir 3

Ayhan Bora Kaplan Ne İş Yapar?

Ayhan Bora Kaplan 2005 yılında bir telefoncu dükkanı açarak iş hayatına atılmıştır. 2009 yılında ise bir giyim mağazası kurmuştur. Hamburger zinciri ve kahve dükkanlarına sahip olduğu bilinmektedir.

2000’li yıllarda ise Ankara’nın gece hayatına dair birçok mekanın sahibi veya ortağı olduğu bilinmektedir.

Ayhan Bora Kaplan Ankara’da “Kaplan” adıyla tanınmaktadır. “Kaplanlar” adlı suç örgütünün lideri olma iddialarıyla Ankara Sulh Ceza Hakimliği tarafından 2023 Eylül ayında tutuklanmıştır.

Ayhan Bora Kaplan Kimdir 2

Aydem Duyurdu. Didim elektrik kesintisi 27 Temmuz Cuma 2024 Kesinti yapılacak mahallelerin tam listesi Aydem Duyurdu. Didim elektrik kesintisi 27 Temmuz Cuma 2024 Kesinti yapılacak mahallelerin tam listesi

Ayhan Bora Kaplan Olayı Nedir? Neden Tutuklandı?

Ayhan Bora Kaplan kimdir sorusunun yanında neden gündem olduğu da merak konusu olmuştur. Ayhan Bora Kaplan geçtiğimiz yılın Eylül ayında Ankara Esenboğa Havalimanı’nda düzenlenen bir operasyon sonucu, yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalanmıştır.

Tutuklanarak Ankara Sincan Cezaevi’ne götürülen Kaplan sonrasında İzmir’e nakledilmiştir. Ayhan Bora Kaplan’ın ağırlaştırılmış müebbet ve 169 yıl 6 aya kadar hapsi istenmiştir.

Ayhan Bora Kaplan’ın suç örgütü lideri olduğu iddia edilmekle birlikte dosyasında geçmiş yıllardan gelen birtakım suçlar da bulunmaktadır. İlk olarak 1994 yılında yasaklı madde ticaretinden cezaevine girdiği bilinmektedir.

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin 28’i tutuklu olmak üzere 61 sanık yargılanmaktadır. Geçtiğimiz günlerde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı gizli tanıklardan birinin yurt dışına kaçırılmasıyla ilgili 3 sivil ve 1 komiserin gözaltına alındığını duyurdu.

Başsavcılığın açıklaması ise şu şekildedir:

“Gizli tanık S.S’nin ifadesinde geçen iddialarla ilgili Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görev yapan 4 kamu görevlisi hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca gözaltı kararı verilmiş olup, gözaltı kararı icra edilmiştir. Soruşturma işlemleri titizlikle yürütülmektedir.”

Muhabir: Ömer ARAZ