Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Müzik ve Sanat Akademisi Müzik Öğretmenleri Korosu, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde sahne aldı. Duygu dolu anların yaşandığı unutulmaz bir konser, öğretmenlerin anlamını pekiştirdi. Dr. Hidayet Sayın Kültür Merkezi’ndeki konseri İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Özcan, idareciler ve öğretmenler izledi.

SANATLA DOLU GECE

Konserin açılışında sahneye çıkan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Özcan, yaptığı konuşmasında, "Bu güzel günde sizlerle eğitim ordusunun yılmaz bir neferi olarak paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Müzikle, eğitimle ve paylaşımla dolu bir sanat gecesine hoş geldiniz. Sanat notayı melodiye, rengi resme, sözleri şiire döndürmektir, hayatın ta kendisidir. Tıpkı öğretmenlik gibi. Öğretmenler, yükselen yeni nesil sizlerin eseri olacaktır” dedi.

ÖĞRETMENLERE JEST

Gecede sahne alan müzik öğretmenleri, öğretmenlik mesleğine duydukları güçlü sevginin bir yansıması olarak nitelendirilen eserleriyle izleyenleri etkiledi. Konserin sonunda akademi, sadece sanata değil, geleceğe yönelik çalışmalarının bir uzantısı olarak her sunum sonunda doğanın korunması adına bir fidan dikme kararı aldı. Koro şefine, Müzik Öğretmenleri Korosu adına fidan dikme sertifikası takdim edildi. İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, Öğretmenler Günü konserini beğeni ile izleyerek sahnede performans sergileyen tüm öğretmenlere çiçek sunup teşekkürlerini iletti.