Aydın Büyükşehir Belediyesi, bir projeyi daha hayata geçirdi. Aydın’ın önemli ihtiyaçlarından biri olarak görülen fuar alanını, Aydın Büyükşehir Belediyesi kente kazandırdı. Efeler ilçesindeki Tekstil Park’ta 18 bin metrekarelik alana kurulan fuar alanının ilk etabını düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışa Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı, CHP Efeler Belediye Başkan adayı Anıl Yetişkin, CHP İncirliova Belediye Başkan adayı Osman Gökmen, Aydın Sanayi Odası Başkanı Gökhan Maraş, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Buyuksehir Belediyesi Aydina Fuar Alani Kazandirdi 452426 23B908030Ec04E1Fe8C9Df5C24761E3D

“BÜYÜKŞEHİR BURADA ÖZLEM HANIM BURADA”

Açılışta ilk olarak konuşan CHP Aydın Milletvekili Karakoz, “Bugün çok mutluyuz, gururluyuz. Tüm Türkiye’ye örnek olacak şekilde 170 dönümün üzerindeki alanı kamulaştırdık. Biz değil, onlar kamulaştırsaydı imara açacaklardı. Rezidans ya da alışveriş merkezi yapacaklardı. Daha önce dediler ki, ‘Her yere Millet Bahçesi yapacağız’. Aydın’da millet bahçesi yok, bahçe de burada, millet de burada, Büyükşehir de burada, Özlem Hanım da burada.” diye konuştu. Karakoz, konuşmasında iktidarı da eleştirerek yoksullukla, yolsuzlukla ve adaletsizlikle sonuna kadar mücadele edeceklerini vurguladı.

Buyuksehir Aydina Fuar Alani Kazandirdi 452426 0E406E325C1Bd9Fe661B2F63A3E7A4B7

“AYDIN, FUAR ALANINA KAVUŞTU”

Karakoz’un ardından alkışlar eşliğinde kürsüye gelen Başkan Çerçioğlu, ‘Fuar Aydın’ adıyla açılan alanın kente hayırlı olmasını dileyerek “Bugün burada sizlerle beraber olmaktan, vaat ettiğimiz bir sözü daha yerine getirmekten çok mutluyum, çok onurluyum. Bildiğiniz gibi bu alan toplam 177 metrekare. Bugün fuar alanını açıyoruz. Toplam 18 bin metrekare. Bugün 3 hol açacağız. Açacağımız toplam alan da 7 bin metrekare. En kısa zamanda diğer kısımlarını da Aydınlıların hizmetine sunacağız. Anımsıyorsunuz değil mi? Biz fuarlarımızı ya çadırda ya da depolarda yapıyorduk. Aydın’ın fuar alanı yoktu. Şimdi fuar alanına kavuştu. Onlar konuşur, biz yaparız arkadaşlar. Biz vaat etmeyiz, yaparız. İzmir’den sonra bu bölgenin en güzel fuar alanlarından birisi. Uluslararası fuarlar düzenlenecek. Aydın’ın dünyaya, Avrupa’ya açılan bir penceresi olacak burası.” şeklinde konuştu.

Buyuksehir Aydina Fuar Alani Kazandirdi 452426 F117Afe276C9403A540554B6279F7C5C

YAPAMAZLAR, BECEREMEZLER”

AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Savaş’ı eleştiren Başkan Çerçioğlu, “22 yıldır AK Parti iktidarda. Mustafa Savaş da 12 yıldır milletvekili. Neden yapmadınız bir fuar alanı? Neden yapmadınız? Yapamazlar, beceremezler. Benim gördüğüm en beceriksiz milletvekili Mustafa Savaş. Hangi Aydınlının derdine derman olmuştur? Aydın’ın hangi sorununu çözmüştür? Hiçbir sorununu çözmemiştir. 5 yıldan 5 yıla gelirler, vaat ederler giderler.” ifadelerini kullandı. Kitap günlerinin de başladığını ve ilk konuğun yazar İnci Aral olduğunu kaydeden Çerçioğlu, Ramazan ayı boyunca çeşitli etkinliklerin yapılacağını ifade etti.

Buyuksehir Aydina Fuar Alani Kazandirdi 452426 0A12Ce991Cbf7Cdf69022603Daa60Cf6

“ÇOK GURURLUYUM”

Çerçioğlu’nun davetiyle sahneye gelen CHP Efeler Belediye Başkan adayı Yetişkin ise “Ben çok gururluyum burada olmaktan. Aydın, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın katkılarıyla çok güzel bir fuar alanına kavuştu. Bu fuar alanında ulusal, uluslararası birçok etkinlik yapılacak. Çadırlarda, kenarlarda değil, buralarda yapılacak. Önümüzdeki dönemde Özlem Başkan’ın başkanlığında çok daha güzel işler yapacağız” değerlendirmesinde bulundu.

Buyuksehir Aydina Fuar Alani Kazandirdi 452426 9Daaf38002Ad1C7E821467C4D2817E8F

Konuşmaların ardından Başkan Çerçioğlu ve protokol üyeleri, fuar alanının açılış kurdelesini kesti. Ardından Çerçioğlu ve beraberindekiler, fuar alanını gezerek incelemelerde bulundu. Açılış töreninde vatandaşlar, Çerçioğlu’na sevgi gösterilerinde bulunarak desteklerini iletti.

Editör: Cemre UZUN