Yerel seçimler yaklaşırken kulislerde belediye başkan adaylarıyla ilgili isimler konuşulmaya devam ediyor. Bağımsız aday olarak girdiği geçtiğimiz genel seçimde milletvekili seçilemeyen eski Aydın Belediye Başkanı Hüseyin Aksu’nun Yeniden Refah Partisi çatısı altında Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olacağına ilişkin haberler basına yansıdı. Aksu, bu iddiayı kesin bir dille yalanladı.

"YENİDEN REFAH'A GEÇMEDİM”

Eski başkan Hüseyin Aksu, Ses Gazetesi’ne yaptığı açıklamada yerel seçimde aday olmayacağını açıkladı. Yeniden Refah Partisi’nden Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı’nın da söz konusu olmadığını dile getiren Aksu, “Yeniden Refah Partisi İl Başkanı ve yöneticileri, ziyaretime geldi. Nezaket ziyareti olmasına rağmen spekülasyon oluşmasın diye ziyaretten bir fotoğraf karesi bile paylaşmadık. Yeniden Refah Partisi’nden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olduğuma ilişkin haberler nasıl çıkarıldı anlamadım. Bununla ilgili haber yapan yayın organlarına da tekzip metni gönderdim. Yeniden Refah Partisi’ne geçmedim. Diğer partilerle de bir ilişiğim yok. Ben yerel seçimde aday değilim” dedi.

“PROJE DESTEĞİNE HAZIRIM”

Yerel seçimlerin ardından seçilecek olarak belediye başkanlarına proje konusunda destek olmaya hazır olduğunu dile getiren Aksu, “Aydın’a yaptığım hizmetler ortada. Yeni projeler üzerinde çalışıyorum. Ancak bundan sonra siyasetin içinde olmayı düşünmüyorum. Projeler konusunda seçilecek başkanların her zaman yanındayım. Projelerimi seve seve başkanlarla hiçbir talep olmadan paylaşabilirim” diye konuştu.
Muhabir: Yazar Silinmiş