Köpeklerin toplanıp sahiplenilmeyenlerin uyutulmasını içeren teklifin Meclis'e gelmesi bekleniyor. Söz konusu yasa teklifine hayvanseverler tepki göstermeye devam ediyor. Bir tepki de Aydın Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Şenay Hastaoğlu Tekinbaş’tan geldi.

Aydinda Hayvanseverler Sokak Hayvanlari Icin Ayaklandi Uyutulma Cinayettir 473228 1272E74Bd8611919D6Ba1F45A172B881

“TEK ÇARE KISIRLAŞTIRMA”


Sokak hayvanları konusunda ciddi bir artış olduğunu kaydeden Başkan Tekinbaş, “Bunun için HAYTAP olarak çözüm önerileri ile bakanı ziyaret ettik. Tek çözüm yolunun kısırlaştırma olduğunu anlattık. Bu yönde bir çalışma beklerken geçen sene tüm hayvanların barınaklara kapatılması konuşuldu. Sonra ne geçti bilmiyoruz, muhtemelen barınak maliyetlerin yüksekliği göz önüne alınarak hayvanların barınaklarda bir süre bekletilerek ardından uyutulacağı tartışmaları başladı. Hayvanların uyutulmasını kabul etmiyoruz. Uyutulma öldürmedir, cinayettir.” diye konuştu.

CUMHRBAŞKANI ERDOĞAN’A ÇAĞRI


Yurtdışında ağır hasta ya da aşırı yaşlı köpeklerin uyutulduğunun altını çizen Başkan Tekinbaş, ülkedeki belediyelerin 20 yıldır barınak görevini yapmadığını kaydederek belediyelerin barınak görevlerini yerine getirmelerini istedi. Söz konusu yasa teklifinin hayata geçmesi halinde en çok sosyal ve uysal olan hayvanların zarar göreceğini dile getiren Tekinbaş, “İlk etapta evimizin, dükkanımızın önünde her gün sevdiğimiz hayvanlar zarar görecek. Bu hayvanları ölüme göndermeyelim. Bizim bir çözüm önerimiz var. Eğer belediyeler yetmiyorsa, Aydın’da 45 tane veteriner kliniği var. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, veteriner klinikler, sivil toplum kuruluşları ve gönüllülerin iş birliğinde bu kısırlaştırma çalışması yapılması yönünde bir çağrı yapmalı. Böylelikle bu çalışma ile ülkedeki sorun en fazla 1-2 yıl içinde çözülür.” şeklinde konuştu.

Nazillili hurdacının bayrak hassasiyeti! Çöpe atılan Türk Bayrağını aracına astı... Nazillili hurdacının bayrak hassasiyeti! Çöpe atılan Türk Bayrağını aracına astı...

Aydinda Hayvanseverler Sokak Hayvanlari Icin Ayaklandi Uyutulma Cinayettir 473228 2784A6D4Af76Dd9047C5A49B8E9Bdec0

“ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ”


Sokak hayvanların ömrünün 2,5 ile 4 yıl arasında olduğunu hatırlatan Tekinbaş, “Bu hayvanlar 15 yıl yaşamıyor. Bu anlamda sokakta bizimle yaşayan hayvanların ölüme gönderilmesi doğru değil. Biz buna asla izin vermeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ