Özellikle turistik mekanlarda dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen yabancı misafirlerin gerek şov, gerek tat açısından aradığı lezzetlerden olan testi kebabının yapıldığı testiler, Karacasulu ustalarından ellerinde hayat buluyor.
Karacasu’da 25 yıldır çömlekçilik yapan Yılmaz Donduran, çömlek, güveç, testi, vazo, şekerlik ve süs ürünleri gibi çeşitlerinin yanı sıra, testi kebabı yapımında kullanılan testilerin üretimini yaparak turistik işletmelerin talebini karşılıyor. Antalya, Fethiye ve Marmaris’in de aralarında bulunduğu turistik il ve ilçelerdeki mekanların sipariş verdiği kebap testilerinin üretimini yapan Donduran, “Bu üründen yılda yaklaşık 30 bin civarında Antalya, Fethiye, Marmaris’e sezonluk gönderiyoruz. Buralardaki oteller bunu tek kullanımlık olarak müşterilerine sunuyorlar” dedi.
HEM ŞOV, HEM TAT
Testinin damak lezzetini arttırdığını kaydeden Donduran, “Bunun içinde 2 saate yakın bir sürede pişiyor. Malzemeleri koyduktan sonra ağzını kapatıp fırınlıyorlar. Daha yumuşak, daha güzel bir tat veriyor. Dünyanın her yerinden gelen turistlere servis ediyorlar. Hazırlanışı, sofraya gelişi ve sunumu biraz şov amaçlı ama damak tadı da çok güzel” şeklinde konuştu.