Toplumun ayarlarıyla oynanıyor
Durmuş Ali Kılınç
Aydın, son günlerde sürekli olumsuz haberler ile gündeme geliyor. Geçtiğimiz hafta Acarlar’da hiç tasvip etmediğimiz şeyler yaşandı. Küçük bir yanlış anlaşılmadan büyük bir olay cereyan etti. Toplum bazı konularda o kadar hassas hale gelmiş ki kıvılcımı dahi görmesine gerek yok, küçük bir yansıma dahi yetiyor.
Acarlar’da birileri çıktı ortaya ‘çocuk kaçırılıyor ve de polis bunları koruyor’ yaygarası yaptı ve son günlerde çocuk kaçırılmalarıyla yatıp kalkan halkı sokağa döktü. Çalışkanlığı ve üretkenliği ile bildiğimiz Acarlar’da polis arabaları kullanılamaz hale geldi, iki polis yaralandı. Bu olayları tüm Acarlar halkına mal etmek doğru olmaz. Acarlar halkı sizin bildiğiniz gibi vatanını seven üretken insanlardır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. O gece oradaydım. Grup içinde bazı kendini bilmezler vardı. Kafayı da çekmişler. Tam olaylar yatışacak sürekli halkı galeyana getirdiler. Bir başka grup var onlarda çocuk kaçırma girişiminin olmadığını anlatıp vatandaşı yatırmaya çalışıyor. Tüm bunların gölgesinde kamuya ait 6 polis aracı pert ediliyor 2 polis yaralanıyor.
Bu olayın tek sebebi son günlerde ülkenin dört bir yanından gelen çocuk taciz ve tecavüz olayları ve yaşananların sürekli gündemde tutulmasıdır. Yaşananları tasvip etmediğimiz gibi, Acarlar halkının devlet düşmanı ilan edilmesini de uygun bulmuyorum. Acarlar sevdalısı Hüseyin Erkan gibi isimler, polis araçlarında oluşan maddi zararı Acarlar halkı olarak karşılamak üzere kolları sıvadılar. Acarlar’ın adını kötüye çıkarmak isteyenlere duyurulur. Acarlar her zaman devletin yanında olmuştur.
HALK KİMİN UMRUNDA
Aydın’da seçimlerin ardından en önemli gündem maddesi su ücretleri. Herkes kaç gündür konuşuyor. Birileri ücretsiz olsun diyor, birileri makul seviyeye çekilsin diyor. Bunu çözecek olan kişi olan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ise suyu ve elektriği ücretsiz yapalım diyor. Bu işi çözecek olan mercilerin hepsinden ses çıkıyor. Ümitleniyorsun belki faturalar cep yakmaz diye. Fakat büyükşehir meclis toplantısında konuyu ağzına alan bile yok. Hadi Özlem Çerçioğlu bütçesinin beşte birini tekabül eden su paralarını düşürmeye niyetli değil, AK Parti ve MHP’li meclis üyeleri sizler su ücretlerinin mecliste görüşülmesi için bir önerge veremezmiydiniz.
Yorumlar
Trend Haberler
Cumhurbaşkanları bile şifa bulmaya geldi: Aydın’ın meşhur üfürükçüsü Bülbül Hoca
İki kişi ölmüştü: Aydın'daki kanlı olayın detayları ortaya çıktı
Karacasu’da mesaj dehşeti: Genç çocuğu öldüresiye dövdü
AK Partili başkanın “gizli ilişkisi” ortalığı karıştırdı: Aydın siyaseti yasak aşk iddialarıyla çalkalanıyor
Aydınlı yazarın hayatını Hindistan’da çaldılar
Nazilli’de dehşet sabahı: Baş gardiyan darp edilmiş şekilde ölü bulundu
Karacasu'da acı bayram: Otomobilin çarptığı yaşlı kadın hayatını kaybetti
Aydın'daki kanlı olayda sıcak gelişme: Özlüer kardeşleri öldürmüştü...
İncirliovalı Egemen dualarınızı bekliyor
İngiltere’deki 25 yıllık kariyerini bıraktı, annesi için Karacasu’ya döndü
Resmi İlanlar