Seçimlerle yaşamayı alışmış ülkemizde bir seçimi daha geride bıraktık. Bizim göremediğimizi Erdoğan ve Bahçeli çok öncesinden görmüş ve ona göre adım atmışlar. Devlet yönetmekte bunu gerektirir. Eğer ittifak olmamış olsaydı Aydın’dan HDP’ye bir vekil gidiyormuş.  Aydın’da sorunsuz bir seçim süreci geçirildi. Bunda önemli faktör olan Aydın Valisine, siyesi partilerin üst düzey isimlerine ve sağduyulu seçmene teşekkürü bir borç biliriz. 
AK PARTİ VE MHP AHA FAZLA KENETLENMELİ Yerelde ve genelde sağ seçmen MHP ve AK Parti’yi iyice kenetledi. Şimdi mecliste ve yerelde iki partinin de birbirine muhtaç olduğu açık saçık ortada. AK Parti ve MHP bu saatten sonra bir birine daha fazla sarılıp yol almalı. CHP ise sonuçlardan çıkaracağı derslerle önüne bakmalı. Aydın’da ittifaktan dolayı AK Parti 4. Vekilini meclise gönderdi. MHP ise Aydın’dan vekil çıkaramadı. 2002  seçimlerinden sonra AK Parti ilk defa meclise Aydın’dan 4 isim gönderiyor. Bu AK Parti’yi şımartmamalı. Aydın’dan da ülke genelinden de Devlet Bahçeli’nin bu süreçteki tutumunu ödüllendirmek isteyen bir çok AK Partili milletvekili seçiminde oyunu MHP’den yana kullandı. Bir kesim CHP’li de AK Parti’yi mecliste azınlıkta bırakacak en kısa yol olan HDP’yi barajı geçirmek için oylarını emanet verdiler. 
KILIÇDAROĞLU, SORGULANIR Bu seçim sürecinin ardından CHP’de bir genel başkanlık yarışı yaşanması muhtemel. Muharrem İnce’de basın toplantısında CHP genel başkanlığı için 'Bana ‘yürü önümüzde’ derlerse yürürüm’ cümlesiyle genel başkanlığa göz kırpmıştı. Muharrem İnce’den ziyade parti tabanı CHP’yi 41 yıl sonra yüzde 30 barajını geçiren kişiyi muhtemeldir ki siyaset sahnesinde farklı noktalarda görmek isteyecektir.
2019’DA İTTİFAKLAR YARIŞIRI Bu sonuçlar 2019 yerel seçimler için gösterge olur mu derseniz burayı farklı yorumlamak gerekir. Eğer CHP bu sonuçları iyi okuyamaz ve tek başına yerel seçimlere girmeye kalkarsa büyük bir yenilgi yaşar. Fakat bu sonuçları CHP kadrolarının iyi okuyacağı kanaatindeyim. Muhtemelen 2019 yerel seçimlerinde CHP ve İYİ Parti ittifak yapacaktır.