Didim İYİ Parti yönetimini tanıttı Didim İYİ Parti yönetimini tanıttı

TBMM bu hafta 28. Dönem ikinci devre Meclis Başkanı’nı seçecek. AK Parti, TBMM Başkanı Kurtulmuş’u yeniden aday gösterdi. DEM Parti’nin adayı Diyarbakır Milletvekili Osman Cengiz Çandar, İyi Parti’nin adayı İstanbul Milletvekili Mustafa Cihan Paçacı oldu. CHP ve Yeni Yol Partisi, adaylarını bugün bildirecek. TBMM Başkanı gizli oyla seçilecek. Birinci ve ikinci turlarda üye tam sayısının üçte iki çoğunluğu, üçüncü turda ise salt çoğunluk aranacak. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak. Dördüncü oylamada en fazla oy alan aday, başkan seçilmiş olacak.

Meclis Başkanı Kurtulmuş’un parti ziyaretleri devam edecek

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Meclis Başkanlığı seçimleri öncesinde siyasi partilere yönelik istişare kapsamında yarın saat 10.30’da DEM Parti Grubu’nu, saat 12.00’de İYİ Parti Grubu’nu, saat 13.00’de Yeni Yol Partisi TBMM Grubu’nu ve saat 15.00’de HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nu ziyaret edecek.


Ayrıca Zirai Don Olayını Araştırma Komisyonu da toplanarak, Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş, Adana, Mersin, Niğde ve Kayseri’deki çalışma ziyaretlerini değerlendirecek.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI