Sahtecilik faaliyetlerinin önlenmesine yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında, Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ile Sultanhisar İlçe Emniyet Amirliği personelince Sultanhisar ilçesinde bulunan bir depoda arama gerçekleştirildi.
GIDA SAHTEKARINA CEZA YAĞDI
Yapılan aramalarda, piyasa değeri yaklaşık 1 milyon TL olan tağşiş zeytinyağı dolumunda kullanıldığı değerlendirilen 7 bin 421 adet teneke, 102 kilogram bal ve 40 kilogram zeytin ele geçirildi.

Operasyonda ele geçirilen ürünlere el konulurken, depo sahibi B.K. isimli şahıs hakkında 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu’na muhalefet suçundan işlem yapıldı.
Yapılan incelemelerin ardından şüpheliye toplam 1 milyon 834 bin 650 TL idari para cezası uygulandı.
Il Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, halk sağlığını tehdit eden ve haksız kazanç sağlamaya yönelik sahtecilik faaliyetlerine karşı denetim ve operasyonların aralıksız sürdürüleceğini bildirdi.




