Çeşmeden akan suyun temizliği her koşulda şaibeli. Pek çok insan suyun temizliğinden emin olmak için damacana ya da su arıtma cihazı tercih ediyor. Bu nedenle su arıtma cihaz fiyatları oldukça merak ediliyor.

Farklı markalar özelinde su arıtma cihazı fiyatlar ve dikkat edilmesi gerekenleri derledik. İşte detaylar…

Su Arıtma Cihazı Fiyatları

Su arıtma cihazı, içme suyunun kalitesini artırmak ve zararlı maddeleri sudan uzaklaştırmak amacıyla kullanılır. Su arıtma cihazları, suyun içindeki kirleticileri (bakteri, virüs, klor vb.) uzaklaştırarak suyu daha temiz, güvenli ve lezzetli hâle getirir. Bu cihazlar, evde ve iş yerlerinde kullanılabilir.

Su Aritma Cihazi Fiyatlari 1

En çok tercih edilen su arıtma cihaz fiyatları 2024 yılında aşağıdaki gibidir:

Marka

Fiyat

İhlas Aura Su Arıtma Cihazı Fiyatları (Silver)

3.799 TL

HND-35 Hyundai Su Arıtma Cihazı Fiyatları

3.265 TL

Lg Su Arıtma Fiyatı (Hypnos 12 Aşamalı Lg Membranlı Pompasız Su Arıtma Cihazı)

3.000 TL

Sumosu Tezgah Altı Su Arıtma Cihazı Fiyatları

8.400 TL

Royal Green Luxplus Su Arıtma Cihazı Fiyatı

17.120 TL

Aqua Love Atık Su Üretmeyen Usa Omnipure Teknoloji Su Arıtma Cihazı Fiyatı

7.949 TL

Spring Water Premium Omnipure 8 Litre Su Arıtma Cihazı Fiyatı

4.661 TL

DreamWater R/O 150 Black Su Arıtma Cihazı Fiyatı

24.500 TL

Biohidrogen Alkali Premium pH 9,5 Su Arıtma Cihazı Fiyatı

8.500 TL

Thomas Ph 8 Plus Su Arıtma Cihazı Fiyatı

8.723 TL

Tezgah Altı Waterbox Su Arıtma Cihazı

10.000 TL

Tezgah Üstü Waterbox Su Arıtma Cihazı

3.600 TL

Soğutmalı Waterbox Su Arıtma Cihazı

11.000 TL

Su Aritma Cihazi Fiyatlari 2

Su Arıtma Cihazı Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Su arıtma cihazı seçerken dikkat edilmesi gereken birkaç önemli faktör bulunuyor.

İşte su arıtma cihazı seçerken göz önünde bulundurulması gereken faktörler şunlardır:

Sertifika ve Onaylar

Su arıtma cihazları belirli sertifikalara ve onaylara sahip olmalıdır. Örneğin NSF (Ulusal Sağlık Vakfı) onaylı cihazlar, suyun güvenliği konusunda bulundurması gereken şartları sağladığını gösterir.

Arıtma Yöntemi

Su arıtma cihazlarının arıtma yöntemlerine göre farklı tipleri vardır. Yaygın arıtma yöntemleri; ters osmoz, aktif karbon filtreleme, ultraviyole (UV) dezenfeksiyonudur. Bu yöntemlerden hangisinin uygun olduğuna karar verilmelidir.

Su İhtiyacı

Su arıtma cihazının üreteceği suyun evin nüfusunun ihtiyacını karşılayıp karşılamayacağına dikkat edilmelidir.

Disney Plus Üyelik Ücreti 2024 Yılında Ne Kadar? Nasıl Üye Olunur? Deneme Üyeliği Var Mı? Disney Plus Üyelik Ücreti 2024 Yılında Ne Kadar? Nasıl Üye Olunur? Deneme Üyeliği Var Mı?

Cihazın Bakımı ve Filtre Değişimi

Su arıtma cihazları belirli aralıklarla bakıma ihtiyaç duyar. Ayrıca filtrelerin periyodik olarak değiştirilmesi gerekir. Dolayısıyla bakım masrafları dikkate alınmalıdır.

Kurulum ve Müşteri Desteği

Su arıtma cihazının kurulumunun kolay olup olmadığına dikkat edilmelidir. Bir sorun oluşması hâlinde destek olacak ekibin ilgili olduğuna emin olunmalıdır.

En İyi Su Arıtma Cihazı Hangisi?

En iyi su arıtma cihazı ifadesi kişilerin isteği, ihtiyacı ve şartlarına göre değişiklik gösterir. Bir su arıtma cihazının kalitesini gösterecek unsurlardan biri filtresinin tipidir. Su arıtma cihazlarında bulunan filtreler aşağıdaki gibi gruplanabilir:

  • Aktif Karbon Filtre: Klor gibi kimyasalları, kötü koku ve tadı yok eder.
  • Sediment Filtre: Su içindeki kaba partikülleri, çamur ve tortuyu temizler.
  • Ters Osmoz Membranı: Bakteri, virüs, ağır metaller, tuzlar ve diğer zararlı maddeleri suyun içinden tutarak arındırır.
  • Post-Karbon Filtre: Mineral kaybını telafi eder, suyu tatlandırır ve son kalan partikülleri giderir.

Bu filtrelerin etkinliği, kalitesi ve dayanıklılığı marka ve üreticiye göre değişebilir. En iyi su arıtma cihazı filtresini seçerken su arıtma filtre fiyatları, filtrenin değiştirilmesi gereken sıklık, filtrenin dayanıklılığı gibi faktörlere ve kullanıcı yorumlarına dikkat edilmelidir. Ayrıca su kaynağının kalitesi ve ihtiyaçlarınız da en iyi su arıtma cihazınızı bulmak için bakmanız gereken unsurlardandır.

 Su Aritma Cihazi Fiyatlari 3

Doktorların Tavsiye Ettiği Su Arıtma Cihazı Hangisi?

Doktorlar sağlıklı ve kaliteli bir yaşam için günde en az 2 litre su içilmesini öneriyor. İçilen bu suyun kirden arınmış olması gereklidir. Suyu kirden arındırmayı sağlayan yöntemlerden biri de su arıtma cihazı kullanımıdır.

Su arıtma cihazı üreten birçok marka bulunuyor. Fakat doktorlar genellikle yüksek filtrasyon kapasitesine sahip olanları öneriyor. Özellikle aktif karbon ve ters ozmoz filtreleme teknolojisi ile donatılmış cihazlar bu konuda öne çıkıyor. Bu cihazlar, suyu kirleticilerden arındırarak daha güvenli hâle getiriyor.

Yapılan bir araştırmaya göre yüksek filtrasyon kapasitesine sahip cihazların doktorlar tarafından tavsiye edildiği görülmüştür. Ancak bu konuda kullanıcıların ihtiyaçlarına uygun bir cihazın seçilmesi önemlidir. Bu nedenle su kaynağınızın analizini yaptırıp bunu doktor tavsiyesiyle birleştirerek en doğru cihazı seçebilirsiniz.

Su Arıtma Cihazı 1 Litre İçin Ne Kadar Su Harcar?

Su arıtma cihazı, temiz su elde etmek için belirli miktarda suyu işlemelidir. Örneğin su arıtma cihazı, 1 litre temiz su için 3-4 litre kirli suyu işlemelidir. Yani 3-4 litre suyu atık olarak kullanır. Bu kirli sulardan elde edilen 1 litre su gönül rahatlığıyla içilebilir.

 

Muhabir: Ömer ARAZ