Kurban Bayramı’na bir gün kala Aydın’ın Nazilli ilçesinde kurban pazarı hareketlendi. Her yıl arife günü yoğunluğun arttığı hayvan pazarında bu yıl da beklenen kalabalık oluştu. Sabahın erken saatlerinden itibaren pazara akın eden vatandaşlar, bütçelerine uygun kurbanlıkları seçebilmek için besicilerle sıkı pazarlıklara girişti.
ARİFE GÜNÜ YOĞUNLUĞU YAŞANIYOR
Nazilli’de kurbanlık satışlarının son güne bırakılmasıyla birlikte hayvan pazarında insan ve araç yoğunluğu dikkat çekti. Büyükbaş ve küçükbaş kurbanlıkların sergilendiği pazarda vatandaşlar, hem fiyat araştırması yaptı hem de kurbanlıkların sağlık durumunu inceleyerek en uygun tercihi yapmaya çalıştı.
PAZARLIK MASALARI KURULDU
Pazardaki hareketliliğin en dikkat çeken anları ise alıcı ile satıcı arasındaki sıkı pazarlıklar oldu. Kurbanlık almak isteyen vatandaşlar fiyatları aşağı çekmeye çalışırken, besiciler ise maliyetlerin arttığını belirterek fiyatların normal seviyelerde olduğunu ifade etti.
BESİCİLER SON GÜNDEN UMUTLU
Besiciler, Nazilli’de kurban satışlarının her yıl olduğu gibi son gün hız kazandığını belirterek arife günü yoğunluğundan memnun olduklarını söyledi. Gün boyunca sürecek hareketliliğin akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor. Bayrama sayılı saatler kala kurban pazarındaki canlılık, hem satıcının hem de alıcının yüzünü güldürdü.








