Nazilli Erzurumlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği adına açıklamayı başkan Yüksel Karabıyık yaptı.Karabıyık be üyeleri, dernek binası önünde düzenledikleri basın açıklamasıyla Cumhurbaşkanlığı makamına yönelik eyleme tepki gösterdi.
DERNEK ÜYELERİNDEN ORTAK TEPKİ
Açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı makamının taşıdığı öneme dikkat çekildi. Dernek adına konuşan temsilci, sabah saatlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik gerçekleştirildiği belirtilen olayı “kabul edilemez ve menfur bir saldırı” olarak nitelendirdi.
Açıklamada Karabıyık, olayla ilgili sorumluların tespit edilmesi ve gerekli hukuki işlemlerin uygulanması çağrısında bulunuldu.
“BU TÜR SAYGISIZLIKLAR KESİNLİKLE KABUL EDİLEMEZ”
Açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’na karşı yapılmaması gereken bu hareket karşısında ilgililerin derhal göreve davet edilmesini ve bu kişilerin ivedi bir şekilde cezalandırılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.
“MAKAMLAR GEÇİCİ, DEVLETİN BEKASI KALICIDIR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhur İttifakı’nın çalışmalarının kendileri açısından önem taşıdığını belirten dernek üyeleri, açıklamalarında birlik ve beraberlik mesajı da verdi. Açıklamada, Cumhurbaşkanlığı makamının kişilere bağlı olmadığı vurgulanarak, “Makamlar geçicidir; bugün Sayın Recep Tayyip Erdoğan olur, yarın bir başkası olur. Ancak Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı kim olursa olsun bu tür saygısızlıklar kesinlikle kabul edilemez” denildi.
AÇIKLAMA ALKIŞ VE SLOGANLARLA SONA ERDİ
Yüksel Karabıyık açıklamasında, Türkiye’nin bekası ve ülkenin geleceği açısından birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti. Açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhur İttifakı ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye destek mesajı verildi.
Basın açıklaması, dernek üyelerinin alkışları eşliğinde sona erdi.






