Nazilli’de Edanur’un cinayetinde ilk dava görüldü Nazilli’de Edanur’un cinayetinde ilk dava görüldü
Nazilli sabahın erken saatlerinde feci bir cinayete uyandı. Olay, Cumhuriyet Mahallesi 173 Sokak üzerinde bulunan bir apartmanın 1'nci katında meydana geldi. İddiaya göre, 12 yıllık sevgilisi T.Ş’den ayrılan adliye memuru F.D ile Karacasu’da demircilik yapan Engin Şavk nişanlandı. Durumu öğrenen eski sevgili T.Ş. kadını rahatsız etmeye başladı. Kadında savcılıktan uzaklaştırma kararı aldırdı. Karara rağmen T.Ş. eski sevgilisi F.D. rahatsız etmeye devam etti.

Bu sabahta kadının oturduğu F.D.'nin apartmana girerek, Engin Şavk ile birlikte kaldığı dairenin önünde pusuya yattı.İkilinin daireden çıkmasını bekleyen T.Ş, Şavk’ı silahla vurdu. Şavk, kalbine isabet eden tek kurşunla olay yerinde hayatını kaybetti. Korku dolu anlar, F.D’nin ilk eşinden olan 8 yaşındaki kızının gözleri önünde gerçekleşti. Sokağa fırlayarak yardım isteyen F.D’nin çığlıkları üzerine durum polis ekiplerine bildirdi. Cinayet zanlısı T.Ş, polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Şavk’ın cansız bedeni, olay yerindeki incelemelerin ardından Nazilli Devlet Hastanesi morguna gönderildi.

İstanbul’da itfaiye memuru olarak görev yapan ve tayini Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesine çıkan T.Ş ile tayini Nazilli Adliyesine çıkan F.D’nin 12 yıldır sevgili oldukları öğrenildi. Afyon’dan Nazilli’ye gelen T.Ş ile F.D arasında şiddetli geçimsizlik başladığı ve sevgilisi tarafından darp edilen F.D’nin emniyete giderek şikayetçi olduğu ve darp raporu aldığı öğrenildi.

İlçe Emniyet Müdürü Şafak Yıldırım ve cumhuriyet savcısı bölgede incelemelerde bulundu. Polis, olaya ilişkin geniş çaplı soruşturma başlattı.img-20240205-wa0075.jpgwhatsapp-gorsel-2024-02-05-saat-12-11-05-8d94df0c.jpgwhatsapp-gorsel-2024-02-05-saat-12-13-37-305c1d92.jpg