Aydın’da acil sağlık hizmetleri görüşüldü Aydın’da acil sağlık hizmetleri görüşüldü

Nazilli Devlet Hastanesi'nde Başhekim Uzm. Dr. Necati Akkaya'nın önderliğinde, Başhekim Yardımcıları Uzm. Dr. Gamze Tüten ve Dr. Barbaros Küçükoğlu, NDH. Doğum doktorlarından opr. Dr. Şafak Çalışkan, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Selmin Volaka ve hastanedeki ebelerin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, ebelerin kıymeti bir kez daha vurgulandı.

Ndhde Ebeler Haftasi Kutlandi Gazete 465577 D4Eefc96De275D626Be3250C6D2203E9

"FEDEKARLIKLA ÇALIŞIYORLAR"

Ebelerin sadece doğum sürecinde değil, aynı zamanda anne ve bebek sağlığı alanında da kritik bir rol üstlendiğini belirten Başhekim Uzm. Dr. Necati Akkaya, "Dünya’nın en eski mesleklerinden birisi olan ‘Ebelik Mesleği’nin önemine dikkat çekmek için dünyada ve ülkemizde her yıl 21-28 Nisan tarihleri arasında ‘Ebeler Haftası’ kutlanmaktadır. Ebeler; doğum eylemini gerçekleştirmenin yanında ana-çocuk sağlığı, doğum öncesi ve doğum sonrası anne ve bebek bakım hizmetleri, anne ve bebekle ilgili koruyucu tedbirler, tıbbi önlemlerin alınması, gerekli hallerde ilkyardım ve acil önlemlerin alınması hizmetlerini de yürütürler. Yeni bir canlının dünyaya gelmesine yardımcı olan, doğum ağrısı çeken bir annenin acılarını dindiren, aileye ‘istek ve özlemle beklenen birisinin katılmasını sağlayan’ ve bu mucizevî olaya tanıklık etmenin gururunu yaşayan ebeler, bu sebeple toplum içinde saygın bir yer edinmişlerdir. Ana-Çocuk Sağlığı hizmetleriyle birlikte, doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası dönemde anneye ve bebeklere bakım hizmetleri veren ebeler, sağlık alanında yurdumuzun her köşesinde oldukça önemli ve kutsal bir görev ifa etmektedirler. Ağır fedakârlıklar içerisinde görev ve sorumluluklarını yerine getirmeye çalışan ebelerimiz, sağlık sistemimizin vazgeçilmez unsurlarındandırlar. Tüm ebelerimizin ebeler günlerini içtenlikle kutluyorum.

Ndhde Ebeler Haftasi Kutlandi Gazete 465577 8A2D3E4B62D05262917C43097Cb8E921

PASTA KESİLDİ

Etkinlikte yapılan konuşmaların ardından, doğum servisinde hazırlanan pasta kesilerek katılımcılara ikram edildi. Bu anlamlı etkinlikle, hastane çalışanları arasındaki dayanışma ve takdir duyguları bir kez daha pekiştirilmiş oldu.

Ndhde Ebeler Haftasi Kutlandi Gazete 465577 77Dd0588De58A3E3A981E88E691A198A

Kaynak: HABER MERKEZİ