EFELER 09 SFK, rövanş maçını Nazilli'de oynayacak EFELER 09 SFK, rövanş maçını Nazilli'de oynayacak
Başkan Kaya, “Nazillispor benim 3. evladım, 4. evladım diyenler ya kulübe sahip çıksınlar ya da kulübe sahip çıkmayacaksanız siyasete alet etmeyin” dedi.Nazilli Gazeteciler Cemiyeti'nin Mehmet Panaryırcı toplantı salonunda gerçekleşen etkinlikte, Nazilli Belediyespor Kulüp Başkanı Şahin Kaya önemli açıklamalarda bulundu. Kaya, kulübün mali açıdan zor bir dönemden geçtiğini ve yönetim olarak güçlerinin tükendiğini ifade etti. Belediye başkan adaylarına ve iş adamlarına seslenerek, kulübün aylık 2-2 milyon 500 bin lira gideri olduğunu belirten Şahin Kaya belediyeden yeterince destek alamadıklarını vurguladı.nazilli-belediyespor-baskani-kaya-siyasilere-seslendi-nazillispor-benim-3-evladim-4-evladim-diyenler-kulube-sahip-ciksinlar-449058-aa744ad7ff20624a8f7bde299957ab1f.jpg“DESTEK GÖREMİYORUZ”

Başkan Kaya, devre arasında transfer tahtasını açmak için çabalarının bazı isimler tarafından engellendiğini dile getirdi. Ayrıca, futbolcuların geçen hafta yaptığı açıklamanın bir isyan değil, destek amaçlı olduğunu belirten Kaya, “Belediyeden hiçbir destek almadan devam ediyoruz. Kendi bütçelerimizle bugüne kadar getirdik. Bunsan sonrada götüreceğiz ama tıkanmak üzereyiz. Kulübün tarihinin en talihsiz yönetimiyiz. Bugüne kadar hep belediyeden destek alarak yürümüş biz ise sezon başından bu yana belediyeden sadece 1 milyon 600 bin lira alabildik. Nazilli Ticaret Borsası Başkanı Nurettin Kırlıoğlu’ndan 500, Ses Gazetesi sahibi Mehmet Akgül’den de 100 bin lira dışında hiç kimseden hiçbir destek göremedik. Futbolcularımızın geçen hafta yaptığı açıklama bir isyan değil aksine bize destek olmak amaçlıydı. Açıklama sonrasında yalnızca İYİ Parti’nin belediye başkan adayı Cüneyt Korkmaz’dan destek geldi. Seçim çalışmalarında ‘Nazilli Belediyespor benim 4. evladım, 3. Evladım’ diyenler kulübe sahip çıkacaklarsa şimdi çıksınlar ya da kulüp üzerinden siyaset yapmasınlar” dedi.

“KULÜBÜ SEÇİMDEN SONRA KİMSEYE VERMEYECEĞİZ”

Seçimden sonra kulübü kimseye vermeyeceklerini söyleyen Kaya, destek olacakların şimdi harekete geçmesi gerektiğini belirterek “ Eğer kulübe sahip çıkacaklarsa şimdi sahip çıksınlar. Seçimden sonra zaten 5 haftamız kalmış olacak. Şimdi destek olurlarsa hemen kongre yapabilirim, şirketin yüzde 51 hissesini vermeye hazırım ama şimdi destek olmazlarsa seçimden sonra kulübü kimseye vermem. Hollandalı bir şirket kulüp için 1 milyon 500 bin Euro teklif etti. Kulüp yabancıların eline geçmesin diye kabul etmedim ama bizi yalnız bırakmaya devam ederlerse bu kulüp önümüzdeki sezona şirket olarak girecek. Sezon sonuna kadar 3 milyon lira lazımken 100 bin dahi bulamıyoruz. Nazillispor üzerinden siyaset yapacaksanız şimdi destek çıkın aksi halde çok geç olacak” dedi.

“KULÜBÜN ZARAR GÖRMESİNİ İSTEMEDİM”

Sezon başında kulübün Denizlili iş adamı Süleyman Urkay’a satıldığı açıklanmış takım 4’te 4 yapmışken esrarengiz bir şekilde Urkay ve yönetim görevi bırakmıştı. Başkan Kaya konuşmasında bu konuya da açıklık getirerek, Süleyman Urkay yönetiminin alt yapıdaki düzeni değiştirmek istediğini, bazı futbolcuların para karşılığında profesyonel yapıldığını iddia etti. Şahin konuşmasının devamında, “Bu durumu Başkan Özcan’a ilettim. Kulübün zarar görmesini istemedim. Urkay ve yönetimi bu sebeple istifa etti. Urkay’la birlikte yönetimden 7 kişi istifa etti. Halihazırda yönetimimiz 13 kişiden oluşuyor ancak aktif olan 5 kişiyiz” ifadelerine yer verdi.