Oyuncu ve yazar Ali Gençli’nin yönetiminde gerçekleştirilecek olan tiyatro çalışmaları, Kuşadası Mübadele Derneği çatısı altında tiyatrosevenleri toplamayı amaçlıyor. Yetişkin ve çocuk tiyatrosu olarak iki ayrı grup halinde başlayacak olan çalışmaların, Kuşadası’na tiyatro anlamında farklı bir soluk getirmesi bekleniyor.

Mubadele Derneginde Tiyatro Coskusu Basliyor 477400 Bd4872B3275F1A9Bb62842F6F8B0C0Ea

İLK TOPLANTI GERÇEKLEŞTİ

Kuşadası Mübadele Derneği’nde gerçekleşen ilk toplantıda, Mübadele Derneği Başkanı Ahmet Altunsoy, Başkan Yardımcısı Asu Özlü ve Kitap Kulübü Yönetmeni Zeycan Kaya hazır bulundu. Oyuncu ve Yazar Ali Gençli’nin de bulunduğu toplantıda, Gençli, kendisi ve çalışmalarından bahsederek tiyatronun hayatındaki önemini anlattı. Kuşadası’na tiyatro anlamında büyük değerler kazandıracaklarına inandıklarını belirten Gençli, ‘Dernek üyelerimizle kuracağımız çocuk ve büyükler ekipleri ile birkaç ay içerisinde yetişkinler icin ve çocuklar için birer oyunun sahneye konabilir duruma gelebiliriz’ dedi.
Kuşadası Selanik Mübadilleri ve Rumeli Göçmenleri Derneği Başkanı Ahmet Altunsoy ise,’Dernekte kültür ve sanat çalışmaları ağırlık kazandı. İlk olarak üyemiz Ali Gençli yönetiminde, ‘Kuşadası Mübadele Tiyatrosu’ için ilk adım atıldı. Ardından Çocuk Tiyatrosu ve drama çalışmaları başlayacak. Bu gün yaptığımız toplantı çok ümit verici geçti. Ali Gençli'ye katkıları için teşekkür ederiz. Tiyatro çalışmalarına katılım üyelerimizle sınırlı değildir ve isteyen herkes kurslarımıza katılabilir. Buradan sanatsever dostlarımıza sesleniyoruz’ dedi.

Milli Park’ta olası yangın durumlarına karşı tedbirler artırıldı Milli Park’ta olası yangın durumlarına karşı tedbirler artırıldı

Mubadele Derneginde Tiyatro Coskusu Basliyor 477400 Ad93830E02Ba03D7F71E7058Ee640457

Muhabir: AYLİN ESER