Nitelikli iş gücü sorununun ülkenin ortak bir sorunu olduğunu kaydeden Arslan, "Biz ülke olarak üretecek, büyüyecek bir ülkeyiz. Üretmek için de bizim yetkin ve etkin olan iş gücüne ihtiyacımız var. Bu iş gücü konusunda ailelerimiz çırak ve kalfa olarak sanayide çalışacak yağlı paslı yani o mesleğe çok farklı bakış açıcı ile baktıkları için çocuklarını gönderme konusunda herkes malesef imtina ediyor. Hepimiz istiyor ki çocuğumuz doktor olsun, farklı farklı meslekler yapsın. Ama öyle bir imkan olmadığını hepimiz bilmiyoruz. Bu imkan yüzde 3'tür" dedi.

Aydem Duyurdu. Didim elektrik kesintisi 27 Temmuz Cuma 2024 Kesinti yapılacak mahallelerin tam listesi Aydem Duyurdu. Didim elektrik kesintisi 27 Temmuz Cuma 2024 Kesinti yapılacak mahallelerin tam listesi

Meslek Lisesi Mezunlari Gelecegin Patronlaridir 473496 8A208Ac2D6C7C76E1Be8D10C56Dc414C
"MESLEK LİSELERİNİN ÖNEMİNİ ANLATMAYA ÇALIŞIYORUZ"
Sözlerini sürdüren Arslan, "Hepimizin malumu ülkemizdeki meslek liselerinin sayısının arttırılması gerekiyor. Meslek lisesi sayısı artınca şu algıyı da kırmak lazım. Çocuğumuz sanayide çırak olacak değil. Geleceğin patronu olmak için yaptığı için tozunu yutmak gerekiyor. Temelden geliniyorsa başarı da geliyor. Bunun için meslek liselerinin sayısının artması gerekiyor. Çocuklarımızı mümkün mertebe mesleğe yönlendirmemiz gerekiyor ki ülkemiz üretmeye devam etsin. Biz elimizden geldiğince bu konuyu dile getiriyoruz. İmkanlarımız dahilinde meslek liselerine destek olmaya da devam ediyoruz. Okul aile birliği toplantılarında mesleğinde bir yerlere gelmiş kişilerin davet edilerek tercih dönemlerinde ailelere önderlik edilmesini talep ediyoruz" ifadelerinin kullandı.

Meslek Lisesi Mezunlari Gelecegin Patronlaridir 473496 6378E62A4140B6B94Bbe1Faf0Bae456B
"LİSANS MEZUNLARI ALANLARINDA İŞ BULAMIYOR"
Ailelerin farkında olması gereken konulara değinen Arslan, "Şunu anlatmaya çalışıyoruz. Meslek lisesinden mezun olmuş bir genç daha 18 yaşında 20 bin lira işe başlar. Bu iş garantisini anlatmalıyız ki aileler de doğruyu görsün. Bugün Türkiye'de lisans mezunlarının yüzde 90'ı bitirdiği bölümde iş bulamıyor ve asgari ücretle iş aradıklarını hemen hemen bütün iş adamları biliyor. Ülkemizde bir yandan işsizlik sorunu var bir yandan da nitelikli iş gücü sorunu var. Bu konuda aileleri meslek liseleri için ikna etmek gerekiyor ama 8-9 senedir bir yol kat edemedik" dedi.

Meslek Lisesi Mezunlari Gelecegin Patronlaridir 473496 6F16B34236Cef02F366337307F4306E6
"ÖĞRENCİLERİ MESLEK LİSESİ İLE KORKUYORLAR"
Arslan bu konudaki sözlerini, "Kaymakamlara arz ediyoruz bu konuları. İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin hiç bizleri çağırdığını görmedim. Bazı okullarda şunun söylendiğini duydum. Ben kendim şahit olmadım ama öğretmenler öğrencilere diyormuş ki 'böyle devam ederseniz  sizi meslek lisesine göndeririz.' Ben anlayamıyorum yani meslek lisesi olunca ne oluyor? Gençlere neden böyle telkinlerde bulunuluyor. Bunların anlatılması lazım. Bunlar hepimizin üzerine düşen vazife. Hiç bir sektörde nitelikli eleman yoğunluğu yok.  Tek bir sektör var. Kışın soğuk görmeyecek yazın sıcak görmeyecek. Masa başı iş olacak. Dolgun maaşlı iş arayan var mı var. Böyle bir işiniz varsa sıkıntı yok. Ama bizim sektörlerin küçüğünden büyüğüne bu anlamda çalıştırılacak kişi sayısı 5'i geçmez. Küçüklerde bir kişi bile değildir" şeklinde sonlandırdı.

Meslek Lisesi Mezunlari Gelecegin Patronlaridir 473496 4C2715635F98521Ece902230D34Af8Df

Muhabir: ÖZGÜR DEDEOLUK