Merhaba çok sevgili SES Gazetesi takipçileri.
Yeni bir haftada karşınızdayım.
Mutlu insanlar her şeyden keyif almayı başarabilen insanlar hepinize buradan selam olsun. Evet arkadaşlar ilk önce şu soruyu sorayım sizlere; ‘Mutlu musunuz?’. Bu soru çok şeyi kapsıyor. Bu mutluluğun sırrı nedir? Bu sorunun cevabı bence kişiden kişiye değişir. Sizler hangi tarz insanlar gibi mutlu olmaya çalışıyorsunuz? Bir de böyle bir soru sorayım.
Bence mutluluk içten gelen bir şeydir. Çok küçük bir şeyden mutlu olabilmeyi başarabilen insanları takdir ediyorum. Öyle bir güce sahipsiniz ki mutsuzluğunuzu alaşağı edip mutluluk dolu bir hayata kavuşabilirsiniz.
İşte mutlu insanların edindiği alışkanlıklar;
Arkadaşlar mutlu insanlar ilk olarak anının tadını çıkarırlar. O an ne yapıyorlarsa artık hiçbir şey düşünmeyip sadece o anın tadını çıkarır. Hiçbir şekilde kin tutmazlar. Bu olay özellikle zenginler için geçerli, başkaları için de zaman veya para harcarlar. Yoğun olurlar fakat hiçbir şey için aceleci davranmazlar. Çevresi için çok doğru insanlar seçerler. Ufak şeyleri kafaya takmazlar. Karşısındaki insanın mutsuzluğunu istemeyip özellikle başarısını kabullenip takdir ederler. Kurduğu ilişki de temkinli davranırlar. Yeterli bir miktarda uyurlar. (Uyku mutluluğu beraberinde getirir. Çünkü uykunuzun gelmesini sağlayan triptofan aminoasidi mutluluk hormonlarının üretimini sağlar.) Yeşilliği, doğayı çok severler. Kendine ödül verirler. Tek başlarına zaman geçirmeyi de severler. Gerçek deneyimlere para harcarlar. Sağlığına dikkat ederler.
Bu haftalık sizlere vereceğim bilgiler bu kadar. Bir sonraki hafta görüşmek üzere.
Kalın Sağlıcakla
Saygılarımla…