Evet arkadaşlar, uzun zamandır köşelere ara vermiş sizleri yazılarımdan mahrum etmiştim. Artık fırsat buldukça yazmaya devam edeceğim. Çünkü Aydın kaynayan bir kazan gibi sürekli yeni gündemleri, yeni krizleri ve yeni gaflarıyla her haftası farklı geçen bir şehir.
Şu sıralar dikkatimi çeken iki Belediye Başkanına dikkat çekmek istedim. Biri CHP’li diğeri MHP’li. Tabi sadece onlara mı? Aynı zamanda bu Başkanların mensubu olduğu siyasi parti temsilcilerini de değerlendirmek ve bu konulara eğilmeleri gerektiğini anlatacağım.
**
Öncelikle geçen hafta sosyal medya hesabımdan paylaştığım;
“Bazen göreve büyük ümitlerle, büyük vaatlerle gelirsin,
Tarihin en başarısız insanı olarak anılarak gidersin,
Siyaset yapacağım diye millete hizmeti unutursun,
Ancak vatandaşın bunu gördüğünü unutursun.
Son 2 yıl hizmet edip, vatandaşı kandırırım diye düşünürsün.
Bazı insanları belki de kandırırsın,
Ama yine de tarihin en Beceriksiz,
En Başarısız Belediye Başkanı olursun...”
Sözüyle yazıma başlamak istiyorum.
Gökyüzünün altındaki en güzel yeryüzüne sahip Aydın ilimizde maalesef siyasi irade iyi şekilde yürümüyor. İttifaklar olduğu için ne Millet İttifakı ne Cumhur İttifakı için bu sorunu çözer noktasında konuşamıyoruz. Çünkü ne tarafa baksak bir aksaklık, bir hata görüyoruz. Bunlardan birisi Söke, diğeri ise Karacasu ilçesi….
Öncelikli olarak Söke Belediye Başkanı sayın Levent Tuncel'in sağlık sorunlarından dolayı kendisine geçmiş olsun mesajımı iletmek istiyorum. Haziran ayında gittiği doktorundan iyi haber alamasa da hastalığı biraz ağır olsa da görevini sürdürmeye devam ediyor. Yakın çevresine emekli olmak istediğini dile getirse de nedense o koltuğun gücünü kaybetmek istemediği için üzgün olduğumu belirtmek istiyorum.
Çünkü yürümekte ve ayakta sabit durmakta zorlanan, ciddi sağlık sorununun kendisine büyük zarar verdiği bilinmesine rağmen Belediye Başkanlığı görevini bırakmaması bence kendisine inanan insanlara verdiği en büyük ihanettir. İddialara göre gerek Belediye Başkan Yardımcısı gerekse Belediye Meclis üyelerinin kendisinin yönetimine etki ettiği söylense de ben bunlara inanmak istemiyorum. Çünkü ona inanan, partisine inanan ve Millet İttifakı’na inanan binlerce Sökeli’ye resmen ihanet edeceğini düşünmüyorum. En azından kendisinin böyle bir düşünesine CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır başta olmak üzer CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun izin vereceğini düşünmüyorum. ‘O halde neden bunca zamandır susuluyor’ derseniz bende aynı şeyleri merak ediyorum. Elbette ki insanların sağlık sorunları olabilir, olacaktır da çünkü insanız. Ancak hem şehrin geleceğinin daha sağlıklı bir şekilde yönetilmesi hem de Belediye Başkanı Levent Tuncel’in biran önce sağlığına kavuşması için Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal gibi, bir toplantı yapıp görevi devretmesi gerektiğine inanıyorum. Tabii bu süreçte CHP İl Başkanının parti harici işleri mi var, neden konuyla ilgilenmiyor onu da merak ediyorum…
**
Belediye Başkanlığı görevlerine gelmiş yöneticilerin istifalarını kolay kolay göremeyiz. Haklısınız, ancak gördüklerimiz de maalesef sorgulanır hale geldi. Az önce Levent Tuncel’in istifa etmesi için sağlık sorununu öne süren Zeki İnal’ı örnek gösterdim ama biraz da kararsız kaldım.
Çünkü 12 Temmuz 2021 Pazartesi günü düzenlediği Halk Toplantısı’nda kendisine hizmet yaptırılması konusunda engeller çıkartıldığını dile getiren Karacasu eski Belediye Başkanı Zeki İnal, sağlık sorunlarını öne sürüp istifa etti. Elbette ki ortalık biranda karıştı. Parti üst düzey yöneticileri ve benim gibi kulisleri takip eden bazı gazeteciler hariç, herkes şaşırdı. Çünkü kimse bir belediye başkanının istifasını beklemiyordu. Hizmetlerini sıralayıp, şunu yaptık, bunu yaptık, şunu yapacağız deyip istifa etmek sanırım herkesin harcı değil. Şaşkınlık ile birlikte ‘başkanın rahatsızlığı ne?’ sorusuna cevap arayanlar 13 Temmuz’da ise Başkanın sosyal medya hesabından paylaştığı; “Türkçemizde noktadan sonra büyük harfle başlanır. Çalışmalara devam” sözleriyle adeta dumura uğradı. Sağlık sorunlarını gerekçe gösteren Başkan İnal’ın durmak yok yola devam mesajı ise Karacasu sokaklarında dile getirilen Başkanı istifaya ne sürükledi yorumlarına neden oldu. Başkan acaba İttifak Ortağı’ndan hizmet almakta zorluk mu çekti yoksa başka bir kumpas mı var? (tehdit, şantaj) soruları havada uçuştu. Son olarak Kaymakam Ahmet Soley’in Balıkesir’e tayini çıkmasının ardından paylaştığı; ‘Bırakın Karacasu’yu sevenlerin hizmetlerine engel olmayın!’ sözleri ise AK Parti’ye karşı olan düşüncesini ortaya koydu. İşte burada devreye hem kendisinin vatandaşların oylarıyla geldiği görevi siyasi nedenlerle yada baskılarla bıraktığı tezini giriyor. Bu durum partilileri tarafından, hem Başkan İnal’ın kendisine oy veren seçmene ihanet ettiği, hem de büyük bir özveri ile Cumhur İttifakı’na destek veren MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’ye karşı ihanet olarak yorumlanıyor. İşte burada da asıl merak ettiğim ise ‘Sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa eden’ Zeki İnal’ın ertesi gün seçim çalışmasına başlar gibi mesajlar atması, sokak sokak, kahve kahve gezmesine seyirci kalanlara. Hem MHP’yi hem de Cumhur İttifakı’nı zor duruma sokan, belki meclis üyelerinin tercih hakkı Millet İttifakı’ndan yana olsaydı MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık’ın hali ne olurdu?
**
Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel’in kararları kendi mi alıp-verdiği, Karacasu eski Belediye Başkanı Zeki İnal’ın da sağlık sorunu mu var yoksa bir kumpasa mı kurban gittiği, eğer kumpasa boyun eğdiyse seçmene nasıl hesap vereceğini merak ediyorum. Elbette ki bu hesabı İttifak Partileri sandıkta da verecektir, bunu hatırlatmak istedim.
Sağlıcakla kalın…
İMZA : KÖŞE YAZISI