Merhaba çok değerli SES Gazetesi okuyucuları. Kurban Bayramı’nı geri de bıraktık. Hepinizin bayramını kutlarım. Yeni bir hafta sonuna başların sizleri yazımla karşılamanın şerefi bana ait. Bütün okuyucularımıza iyi hafta sonları dilerim.
Evet arkadaşlar bu hafta sizlere kendimize yapacağımız en iyi yatırımlardan bahsedeceğim. Aslında bir insan nasıl düşünürse öyle hayat yaşar. Bu sözü açmak gerekirse; güzel bir hayat istiyorsak, güzel düşüncelerimiz olmalı, üretkenlik içinde geçen bir hayat istiyorsak, üretken düşüncelerimiz olmalı…
sevgi dolu bir hayat istiyorsak , sevecen düşüncelerimiz olmalı…

‘Kendine yatırım, yapabileceğin en iyi yatırımdır.’ Robin Sharma

Robin Sharma gerçekten çok doğru söylemiş. Kendine yatırım yapan bir insan , özellikle de işletme sahipleri için söylüyorum, bu olay çok ciddi bir mücadeleye dönüşür. Arkadaşlar gelişelim, geliştirelim. Çok sevdiğim bir söz vardır; ‘Bilmemek ayıp değil, öğrenmemekayıptır.’ Diye. Hiçbir zaman sabit fikirli olmayalım. Fikrimizin üstüne fikir koyalım ki, geliştiğimizi anlayabilelim. Ha şu da var; her şeye hâkim olabilme gibi bir imkanımız yoktur bu hayatta. İlla ki tökezleyeceğimiz anlar olacak yeter ki yeniden ayağa kalkmayı başarabilelim.

Gelelim kendimize yapacağımız en iyi yatırımlara; güzel arkadaşım az önce gelişelim demiştim ya işte onunla ilgili diyebileceğimin arasında yabancı dil öğrenin’ olabilir. Herhangi bir konuda uzmanlaşın. Her zaman herhangi bir dalda altın bilezik olmalı. En pahalı eğitim en iyi eğitim değildir, dünya çapında hocaların online eğitimlerden faydalanın. Farklı fikirleri okuyun. Sabit fikirli olmayın. Evrensel olun. Çok zor ama mutlu olun arkadaşlar.

Bir sonra ki hafta görüşmek üzere.

Kalın sağlıcakla…
Saygılarımla