Atın ki siz de kaybetmeyin o da kaybetmesin. Siz kaybetmezsiniz çünkü, iyilik yapmak kötülük yapmaktan çok daha kolaydır. Size ve kalbinize iyi gelir. Özsaygınız ve benliğinize olan güveniniz için önemlidir. Size kötülük yapmak isteyene siz de aynı şekilde karşılık verseniz kim kazanır? kimse….
Herkes iyi kalpli, herkes insancıl, herkes sevgi dolu olsa ne kadar güzel olmaz mı yaşamak? Çocukların mutlulukları bir ağız dolu olsa, gözlerde gülümsemeler olsa. Kimse üzülmese. Her derdin çaresi olsa. her dua kabul olsa, herkesin bol bol parası olsa….
Belki çok zor bu istediklerimiz. Ama bir şey var ki imkansız olmayan o da insan olabilmektir. ne çok çalışmak ister ne de çok para. Sadece biraz vicdan bir dolu kalp yeter. İnsanın insana verebileceği en güzel hediye huzurdur. Sokakta yürürken yolda gördüğümüz bir taşı, aman birinin ayağına takılıp düşmesine sebep olmasın diye kenara atabilmek insanlık değil midir? Bana ne demeden, benim bir faydam olsa yeter diyebilmektir.
Sabah uyandığınızda, apartmanda bir koşuşturma olur. Kimi okuluna, kimi işine yetişme telaşındadır. Suratlar asık olur, sabah saati yeni uyanmanın verdiği ruh hali tabi. Sessizce birbirinin yanından geçip gitmek yerine , günaydın diyerek başlanan günün size de çok iyi geleceğini göreceksiniz. o gününüz keyifli geçecek ve kendinizi iyi hissedeceksiniz.
Size kim nasıl davranırsa davransın, siz iyi insan olmaktan vazgeçmediğiniz müddetçe dünya çok daha güzel ve sevgi dolu olacaktır.
Size taş atana siz gül atın ki, kötülük yapmaya çalışan insanın da yüreğine sevgi ilacını vermeye yardımcı olun.
Hayat çok güzel, yaşamak çok güzel, herkesin mutluluğunun olduğu bir dünya dilerim.