Merhaba SES Gazetesi okurları… Bu hafta sizlere yaşadığımız bu hayatta nasıl başarılı olunur? Hakkında bahsedeceğim. Arkadaşlar, kaç yaşında olursan ol, nerede olursan ol, kariyer hedefin ne olursa olsun, bu hayatta en temel amacın mutlu ve başarılı olmak olsun.
Paraya sahip olmaktan, lüks evlerde yaşamaktan ve iz bırakmaktan fazladır başarılı olmak. Başarılı olmaktan önce kendine başarının anlamını yüklemen gerekir. Tabi kendine ilk önce bir kategori belirlemen lazım. Hangi alanda başarılı olmak istersin bunu bir düşünün. Ama şunu da unutmayın. Başarılı olabilmek için bazı şeylerde fedakarlıkta bulunmamız gerekiyor. Örneğin, özel hayatımız gibi…
Evet arkadaşlar başlıkta da okuduğunuz gibi başarılı olmak için neler lazım, bahsedeyim… İlk sırada yumuşak konuşmak var. Yumuşak derken yanlış anlamayın, kibar konuşmak gibi. Karşınızdaki kişiye ne kadar ılımlı olursanız o kadar pozitif karşılık bulursunuz. Her zaman makul yemelisin. Ne alaka diyeceksiniz ama derin nefes alın. Yeterince uyuyun. Sorgulayın, ama abartmadan. Şık giyinin o vizyonlu görünüm çok önemlidir. Daima korkusuz hareket edin, hiçbir zaman kaçınmayın. Haklıysanız, sonuna kadar gidin. Sabırla, inançla çalışın. Herkesten bir farkınız olsun ve farklı düşünün. Hoşgörülü davranın. Daima dürüstlük kazanır arkadaşlar. Bunu da unutmayın. Günümüz ekonomisinde zor ama düzenli birikim yapın. Akıllı harcayın ve son olarak da her söylenene inanmayın.
Belki bir çoğunuz katılmayacaksınız bu söylediklerime ama araştırmalar bunları söylüyor. Başarıya giden yol da her şey mübahtır arkadaşlar.
‘Başarılı olmak için arkadaşlara ve çok başarılı olmak için düşmanlara ihtiyaç vardır.’ – Sidney Sheldon. Hepinize Sağlıklı günler dilerim.
Saygılarımla…