Kuşadası Kent Dayanışması, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nı, Kuşadası’nda bir dizi etkinlikle kutlamak üzere vatandaşlara birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Platformun kendi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı çağrıda, düzenlenecek etkinliğinin Kuşadası’nda ki başlangıç adresi, 1 Mayıs 2024 tarihinde saat 17.30’da Meteoroloji Kavşağı olacak. Burada toplanan grup, sahil bandı üzerinde bulunan El Heykeli güzergahını takip ederek İsmail Cem Dostluk Meydanı’na kadar bir yürüyüş gerçekleştirecek. Platformun bu noktada devam eden programında, Sanatçı Aliyar Nihan ve ekibinin konser etkinliği Kuşadalılar’la buluşacak. Platform tüm Kuşadalılar’ı, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı etkinliğine davet etti.

Kusadasi 1 Mayisa Hazirlaniyor 465479 5F6A0Be45607B1Eec8C699173A773E24

"1 MAYIS'TA ALANLARDAYIZ!"


Kuşadası Kent Dayanışması, 1 Mayıs etkinliği çerçevesinde, kendi sosyal medya hesabı üzerinden duyurduğu etkinlik çağrısında şu sözlere yer verdi; "Herkese güvenceli iş, güvenli gelecek talebimizi haykırmak için,
Tüm emeklilerin insanca yaşayabilecekleri ekonomik koşulları talep etmek için, iş, ekmek, özgürlük mücadelesi için, doğayı ve kentlerimizi talana karşı savunmak için Soma'nın, İliç'in ve tüm iş cinayetlerinin hesabını sormak için
Kadın cinayetlerine, LGBTİ+ ayrımcılığına ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğine karşı parasız eğitim, parasız sağlık ve nitelikli kamusal hizmet talebi için, yaşasın halkların kardeşliği diye haykırmak için, tüm inançların kendilerini özgürce ifade edebilecekleri demokratik laik bir Türkiye için 1 Mayıs'ta alanlardayız! Yaşasın 1 Mayıs! Emekten demokrasiden yana tüm Kuşadası halkını bekliyoruz."

Kuşadası Belediye Meclisi toplandı Kuşadası Belediye Meclisi toplandı

Kusadasi 1 Mayisa Hazirlaniyor 465479 88Baebe5598B7385Bec2E431Bbeffa53

1 MAYIS İŞÇİ VE EMEKÇİ BAYRAMI NEDİR?


1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı işçi ve emekçiler tarafından dünya çapında kutlanan, birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü. Dünya üzerindeki pek çok ülkede, resmi tatil olarak kabul edilmektedir. Türkiye'de ilk kez 1923'te resmi olarak kutlanmıştır. 2008 Nisan'ında, "Emek ve Dayanışma Günü" olarak kutlanması kabul edilmiştir. 22 Nisan 2009 tarihinde TBMM'de kabul edilen 5892[1] sayılı yasanın, 27 Nisan 2009'da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesi ile, 1 Mayıs resmi tatil ilan edilmiştir.

Muhabir: Aylin Eser