2 Haziran'da yapılan LGS sınavının sonuçları 28 Haziran'da açıklanacak. Bu yıl Türkiye genelinde, aralarında Amerikan, Fransız ve İtalyan liselerinin de olduğu 80 kolej de LGS puanıyla öğrenci kabul edecek. Ancak kayıt için sadece sınav başarısı yeterli olmuyor. Veliler bir serveti gözden çıkarmak zorunda.

REKOR KOÇ LİSESİ'NDE

Sabah gazetesinden Ceyda Karaaslan'ın haberine göre, Koç Lisesi, geçen yıl LGS'de yüzde 1.02 dilimindeki öğrencileri kabul ederken, bu yıl ücretlerinde 2.3 kat artış yaparak 448 bin TL olan ücretini 1 milyon 50 bin TL'ye çıkardı. Beş gün yatılı kalmak isteyen öğrenciler için bu ücrete 332 bin 500 TL, yedi gün yatılılık için ise 437 bin TL ekleniyor. Bu durumda, Koç Lisesi'nde lise eğitimine başlayan bir öğrenci, ara sınıflarda yapılacak zamlarla birlikte beş yılda 7 milyon TL'den fazla ödeme yapacak.

Didim- Akbük-Söke yolcu tarifelerine zam.. Didim- Akbük-Söke yolcu tarifelerine zam..

En yüksek eğitim ücretine sahip okullar arasında Robert Kolej de bulunuyor. LGS'de en az yüzde 0.5'lik dilimde yer alan öğrencileri kabul eden Robert Kolej, bu yıl yüzde 135 zam yaparak lise hazırlık sınıfı ücretini 1 milyon 47 bin 900 TL olarak belirledi.

FRANSIZ LİSELERİNDE YÜZDE 150 ZAM

LGS puanıyla öğrenci alan Türkiye'deki gözde okullardan Fransız liselerinde ise hazırlık sınıfı ücretlerine yapılan zam da yüzde 150'yi buldu. Notre-Dame de Sion Fransız Lisesi'nin hazırlık ücreti bu yıl 953 bin 180 TL olarak açıklandı. Saint Benoit Fransız Lisesi ise bu yıl 890 bin TL.

  • Özel Alman Lisesi: 905 bin TL (Kırtasiye ücretiyle beraber 10 taksitli).
  • İzmir Saint Joseph Fransız Lisesi: 750 bin TL.
  • Üsküdar Amerikan Lisesi: 975 bin TL.
  • Tarsus Amerikan Koleji: 736 bin TL.
  • İzmir Amerikan Koleji: 775 bin TL.
  • Sainte Pulcherie Fransız Lisesi: 862 bin TL.
  • Galileo Galilei İtalyan Lisesi: 417 bin TL.

Muhabir: HABER MERKEZİ