Müşterilerin kasaptan aldıkları etlerin başka etle karıştığı şikayetleri üzerine bu yasağı uygulamaya başladıklarını kaydeden Kasaplar Odası Başkanı İsmail Kadı, “Aydın’daki 100 civarındaki kasap esnafı mezbahadan kesim onaylı etleri işleyip satıyor. Ancak kasaplar vatandaşların dışarıdan getirdiği etleri de kıyma makinesinden geçiriyor. Bu şekilde etler karışıyor. Dışarıdan getirilen etin ne eti olduğunu bilemeyiz. Örneğin vatandaş dolaptan çıkardığı kurban etini kasapta kıyma yaptırıyor. O kasaptan başka bir müşterinin aldığı kıymaya o kurban eti karışıyor. Kurban eti alkolle birlikte tüketilebiliyor. Müşteri memnuniyeti için yönetim kurulumuzda aldığımız kararla dışarıdan getirilen etlerin kıyma yapılmasını yasakladık. Aydınlı kasaplar dışarıdan gelen kıymayı işleyemeyecek” dedi. 
  Hijyen ve halk sağlığı açısından dışarıdan getirilen etlerin kasaplarda işlenmesinin sakıncalı olduğunu dile getiren Kadı, uygulamanın ülke geneline yayılması için bağlı bulundukları federasyon ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ne yazı gönderdiklerini ifade etti.
Muhabir: Yazar Silinmiş