DSİ Misafirhanesi’nde düzenlenen Aydın protokolünün bayramlaşmasına katılan İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, gazeteci Sinan Burhan’ın gündeme getirdiği İYİ Parti’den 9 milletvekilinin Milliyetçi Hareket Partisi’ne (MHP) geçeceğini iddialarına yanıt verdi. Karakaş, böyle bir durumun söz konusu olmadığını belirterek, “Bu iddia gündeme geldiğinde gereken açıklamayı yaptım. MHP’ye geçmem söz konusu değil” dedi.
Ömer Karakaş yaptığı açıklamada partiden ayrılma gibi bir düşüncesinin bulunmadığını ifade ederken, “Partimizden herhangi bir ismin de ayrılacağını düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.
10 YIL BAHÇELİ’NİN ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜNÜ YAPTI
2011’e kadar 10 yılı aşkın süre MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Özel Kalem Müdürü olarak çalışan Ömer Karakaş, Eylül 2017’de MHP'den resmi olarak istifa etti. Ömer Karakaş, 2011 seçiminde Aydın’dan MHP milletvekili adayı olmuş ancak seçilememişti. 2015’ten beri parti içi muhalefette Meral Akşener’le birlikte hareket eden Karakaş, olağanüstü kongre için öncülük eden isimler arasında yer almıştı.
AKŞENER’LE BİRLİKTE HAREKET ETTİ
MHP’deki liderlik yarışında yargı kararlarından sonuç alamayan Akşener’in yeni oluşuma yönelmesi üzerine ekibindeki isimler de birer birer MHP üyeliğinden ayrılmıştı. Karakaş Çankaya İlçe Seçim Kurulu'na dilekçe vererek MHP’den ayrıldığını duyurmuştu. Karakaş dilekçesinde, “Mensubu olmakla gurur duyduğum ve daima gurur duyacağım ve sevdam olan ülkücülük fikrine her zaman hizmet etmeye devam edeceğim” demişti. Karakaş, Akşener’in kurduğu İYİ Parti’den 2023 seçimlerinde Aydın milletvekili seçildi.





