İŞKUR; en az lise mezunu 3045 güvenlik görevlisi alım ilanı yayınladı! İŞKUR; en az lise mezunu 3045 güvenlik görevlisi alım ilanı yayınladı!

Aydın'ın pek çok ilçesinde olduğu gibi Karacasu'da da haftalık semt pazarının kurulduğu pazartesi sabahı merkezi anons sisteminden yapılan pazar duası ile hayat iki dakikalığına duruyor. Pazar duası sırasında hayat bir kaç dakika dururken ardından akşam saatlerine kadar devam eden hareketlilik yaşanıyor.
Pazar duası geleneğinin ne zaman başladığı tam olarak bilinmezken, geçmişinin 100 yıla dayandığını sanılıyor. Belediye personeli tarafından merkezi anons sistemi ile ilçe pazarının yanı sıra ilçenin her yerinden duyulabilen dua ile hep birlikte eller semaya açılıyor. İlçede yetişen ürünlerin yanı sıra çevre ilçelerden gelen pazarcılarla birlikte 300'e yakın pazarcının sabaha karşı 04.00'ten itibaren tezgah açmaya başladığı ilçe pazarı her hafta yüzlerce kişiyi ağırlıyor. Çarşı ile iç içe olan pazar yeri ile ilçe merkezinde acil durumlar dışında herkes olduğu yerde durup sessiz bir şekilde duaya eşlik ediyor. Hayatın sesleri dua dışında bir anda kesilirken, Türk edebiyatı ve sinemasında da kendine yer bulan bu sahneler her hafta tekrarlanıyor.

Karacasu Pazar Yeri Film Seti Gibi Karacasuda Bu Gelenek Hic Degismedi 466268 8E6Ae61B762D01942A3Dabc2Aa47A712

PAZAR DUASI METNİ


Yapılan pazar duasında, "Hamdü sena Alemlerin Rabbi olan yüce Allah'a, selatü selam Hazreti Muhammet Aleyyiselama. Onun aline, ashabına, etbaına ve bütün milletimizin üzerine olsun.
Bize bizden daha yakın olan yüce Rabbimiz. İşlerimizi kolaylaştır. Rızkımızı bollaştır, haramdan uzaklaştır, helaline yaklaştır. Bizleri hoşnutluğuna ulaştır. Her türlü zorluktan, varlık içinde darlıktan, kibir ile mağrurluktan, aldatmak ve aldatılmaktan sonunda pişmanlıktan sen bizi koru. Biz yalnız sana kulluk eder ancak senden yardım dileriz. Elimizi boş çevirme yarabbi. Bizleri doğru yollarına ilet, azıp sapıtmış ya da gazabına uğramış olanlardan eyleme. Yüce Rabbimiz alışverişimizi hareketli, ticaret ve kazançlarımızı bereketli, sıhhat ve afiyetlerimizi devamlı, tuttuğumuz işlerde sabırlı, cesaret ve metanetle itaatli eyle bizleri. Amin. Elhamdülillahi rabbil alemin. El Fatiha" ifadelerine yer veriliyor.
Karacasu Pazar Yeri Film Seti Gibi Karacasuda Bu Gelenek Hic Degismedi 466268 Dd36460Ce55D97902B0C4F647Afedab0

Muhabir: Özgür Dedeoluk