Geyre Mahallesine yapılan ziyarette Hasan Dinç'in yönelttiği sorulara yanıt veremeyen Zeki İnal'ın mahalleden hızlı bir şekilde ayrılmak zorunda kaldığı iddia edildi. İYİ Parti Kurucu İlçe Başkanı Hasan Dinç yaşananları anlattı. İddiaları sormak için ulaştığımız Zeki İnal'ın ise soruyu bile dinlemeden 'Geyre' kelimesini duyar duymaz "Yok öyle bir şey diyerek" hemen savunmaya geçmesi oldukça düşündürücü bulundu.

Iyi Partili Baskan Zeki Inal Halka Yalan Soyluyor 453613 De8A6469Fbe5F2C22Bccbd12726A1695

"GÖREVDEYKEN NE YAPTIN?"

Aydın'da sürücüler dikkat! Meteoroloji'den önemli uyarı... Aydın'da sürücüler dikkat! Meteoroloji'den önemli uyarı...

Dinç, Ses Gazetesine yaptığı açıklamada, "Geyre Mahallesi'nde kahve ziyareti yaptı. İlk geldi herkesle selamlaştıktan sonra beni yanlarına masaya davet etti. Ben halkın yanında oturacağımı söyledim. 15 dakika konuştular. Proje adı altında birşeyler anlattılar. Hayalci çalışmalardan bahsettiler. Ben de soru cevap bölümünde bir soru sordum. Belediyeye her ayın 15'in İller Bankasından para gelir. Sizin zamanınızda 2 milyona yakın para geldi. Bunun kaç parasını harcadınız Geyre'ye, bunun cevabını verin dedim. Zeki bey, 'Sen' dedi 'başkalarına sorabilirsin misin bu soruyu' dedi. Diğer başkan adaylarına da sordum halbuki" şeklinde konuştu.

"GELMİŞ HALKA YALAN SÖYLÜYOR, YARIN DAHA BÜYÜK YALANLAR SÖYLEYECEK"

Sözlerini sürdüren Dinç, "Sonra kamuoyunu uzun süredir meşgul eden ilçe genelini ilgilendiren konuya geçtim. Sürekli halka neden yalan söylüyorsun, dedim. 'Nasıl' dedi. Devlet Bahçeli tarafından kirli çamaşırlarınız için yaka paça sokağa atılmadın mı? Sonra çıktınız halka ben sağlık sorunlarım nedeniyle ayrıldım diye yalan söylediniz. Şimdi gelmiş bir daha yalan söylüyorsunuz' dedim. 'Yok efendim beni tehdit ettiler komplo kurdular. Ondan ayrıldım. Yoksa ayrılmazdım. Bana komplo kurdular.' Ne komplosu kurdular, yine yalan söylüyorsun insanlara' dedim. Telaşlandılar. Ben halk olarak soruyorum bunları. 'Kalktılar sen ne demek istiyorsun, nasıl konuşuyorsun. Bize ne demek istiyorsun' gibi söylemlerde bulundular. Vatandaşa neden yalan söylüyorsun. Yarın daha büyük yalanlar söyleyeceksin. Hepsi dışarı çıktı, kahveyi terk etti. Bir ikisi üzerime gelecek oldu, mahalleliler uzaklaştırdı" dedi.

Iyi Partili Baskan Zeki Inal Halka Yalan Soyluyor 453613 A42Aef4C23420Be9Fd9B916Ea69D013B

DİNÇ: "OY VERMEYİN BU ADAMA"

Sözlerini sürdüren Dinç, "Ben bu Parti'nin kurucu ilçe başkanıyım. Zeki İnal, bir damla ter dökmeden bu partinin üstüne çöreklendin. Bu partiyi biz kurduk. Bize nezaketen bile sormadı. Yukarıdan iş bitirip geldi. Yarın daha büyük şeyler çevirmeyeceği ne malum. Oy vermeyin bu adama. Tabanı hiçe saydı, seçim sonucunu görecek. Bunun yüzünden partideki 20 üyeden 17'si istifa etti. Mahalle ziyaretlerinde bunları söyledim. Benim sözlerim karşısında darmadağın oldular, arkalarına bakmadan gittiler" ifadelerini kullandı.

"BAŞKALARININ ÇÖP GİBİ ATTIĞI ADAMI ADAY YAPTINIZ"

Bu yaşananlardan sonra İl başkanının kendisini aradığını söyleyen Dinç, "İl Başkanı, partiye zarar veriyorsun dedi. Belediye Başkanı edebiyat yaparak halkı kandırmaya çalışıyor. Ben de buna karşı birkaç soru sordum. Kaçtılar. Bu adamı belediye başkan adayı yapmakla en büyük yanlışı siz yaptınız bu partiye. Başkalarının çöp gibi attığı adamı partiye alıp gelip aday yaptınız. Bize sormadan danışmadan yaptınız bunu. Ben günah keçisi olmam, dedim. 'İl başkanı ben yapmadım onu' diye yanıt verdi" şeklinde sözlerini sonlandırdı.

Iyi Partili Baskan Zeki Inal Halka Yalan Soyluyor 453613 8B7A9Ccdab14F3Ea47F0940F283Da5F6

İNAL SORUYU BİLE DİNLEMEDİ

Geyre Mahallesi ziyaretinde yaşananlarla ilgili kendisine ulaştığımız Zeki İnal, soruyu bile dinlemeden "Geyre Mahallesi'nde bir tatsızlık yaşanmış" sözlerini duyar duymaz, "Yok yok öyle bir şey olmadı. Kim dediyse yalan söylemiş. Öyle bir şey olmadı yaşanmadı" yanıtını verdi. İnal'ın sorunun devamını bile beklemeden iddiaları inkar etmesi düşündürücü bulundu.

Iyi Partili Baskan Zeki Inal Halka Yalan Soyluyor 453613 A6A8B636Fe4Fee93Bb61F357B3360D98

Kaynak: ÖZGÜR DEDEOLUK