CHP Nazilli Başkent’te Genel Merkezde Özel ile buluştular CHP Nazilli Başkent’te Genel Merkezde Özel ile buluştular

Aydın’da İYİ Parti, ilçe yönetimlerini güçlendirmek için düğmeye bastı. Partinin yeni Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun yaptığı il başkanları toplantısına katılmasının ardından, ilçe teşkilatlarını ziyaret eden İl Başkanı Ahmet Ertürk, ziyaretlerde ilçe başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile yaptığı görüşmenin detaylarını açıkladı. Zorlu bir seçim sürecini geride bıraktıklarını anlatan Başkan Ertürk, “Seçim sürecinde ilçe yönetimlerimizde meclis üyeliği ve başkan adaylığı için istifalar oldu. İstifalarla boşalan yönetimler, ister istemez zayıfladı. Biz de mevcut yönetimleri, güçlendirmek adına bir çalışma yapıyoruz. Bu anlamda mevcut ilçe başkan ve yönetim kurullarının uygun görürlerse görevlerinden ayrılıp, daha güçlü yönetimlerle görevlerine devam etmelerinin önünü açıyoruz. Yaptığımız görüşmelerde ilçe başkanlarımızın ve yönetimlerinin fikirlerini aldık, biz de kendilerine önerilerimizi sunduk. Teklifimizi gayet olumlu karşıladılar. Hatta bu yönde talebi olan ilçelerimiz de vardı. Biz, göreve devam etmek isteyen ilçe başkanlarımızı koruyacağız. Onlarla istişare halinde daha güzel ilçe yönetimleri oluşturma gayreti içindeyiz. Açıkçası çalışmak isteyen herkesle yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Seçim sonrasında Nazilli İlçe Başkanı Efe Güner ve Koçarlı İlçe Başkanı Veysel Özdemir’in görevlerinden istifa ettiğini hatırlatan Ertürk, parti genel merkezinden, Koçarlı İlçe Başkanlığı’na Hüsamettin Karakuş’un atanmasını talep ettiklerini söyledi. Ertürk, Nazilli İlçe Başkanlığı için ise mevcut ilçe yönetiminden ve yönetimin dışından kendilerine isim önerilerinin sunulmasını beklediklerini bildirdi.

Yapılacak ilçe başkan ve yönetim kurulu atamaları ile sahada daha güçlü bir şekilde var olacaklarının altını çizen Ertürk, “Atamaların ardından İYİ Parti teşkilatları olarak yarın seçim varmış gibi çalışacağız. Her seçim öncesinde vatandaşlarımız, siyasetçileri karşılarında gördüklerinde ‘Seçimden seçime bizi hatırlıyorsunuz’ diyor ya biz o siyasetçilerden kesinlikle olmayacağız. Mahalle çalışmalarımıza başlayacağız” ifadelerini kullandı. Partisinde genel başkan değişikliği yaşandığını hatırlatan Ertürk, genel başkan seçilen Müsavat Dervişoğlu’nun kamuoyunda güzel bir hava oluşturduğunu dile getirdi. Ertürk, Dervişoğlu’nun grup toplantılarında yaptığı konuşmaların partililerinde ve vatandaşlarda olumlu etkiler yaptığını kaydeden Ertürk, sahadan olumlu tepkiler altıklarını da sözlerine ekledi.

Muhabir: EMRAH DİNÇER