Karacasu Belediyesi afetten etkilenen mahalleleri ziyaret etti Karacasu Belediyesi afetten etkilenen mahalleleri ziyaret etti

Akçeşme Mahalle muhtarlığına Esra Türkeri seçildi. Türkeri, İncirliova’nın ilk kadın muhtarı olarak tarihe geçti.

Aydın’ın İncirliova ilçesinin Akçeşme Mahallesi’nde muhtarlık seçimleri tamamlandı. Toplam 208 vatandaşın oy kullandığı seçimde üç aday muhtarlık için yarıştı. Muhtarlık seçimini aldığı 94 oyla Esra Türkeri kazandı. Mahallenin yeni muhtarı olan Türkeri, İncirliova ilçesinin de ilk kadın muhtarı olarak tarihe geçti.

“İNANARAK YOLA ÇIKTIM”

Seçimlerin hayırlı olmasını dileyen Türkeri, “Sevgiyle, yılmadan, yorulmadan mahalleme hizmet etmek için, mahallemde yaşayan herkese danışarak, görüşerek ve herkesin onayını alarak muhtar adaylığımı açıklamıştım. Dört aylık seçim sürecinde de çok çalıştık, mahallemizde yaşayan bize güvenen insanların oylarıyla, muhtar seçilerek hep birlikte bir ilki de başardık. Bu süreçte toplumsal bir algıyı da değiştirdik. O da siyasetin ve muhtarlığın erkek işi olarak görülmesiydi. Değişimi hedeflemiştik bu algıda onlar arasındaydı. Ben inanarak yola çıkmıştım. Bugün gördüm ki mahallemde bana inanmış. Kazandığım zaman İncirliova ilçemizde seçilen ilk ve tek kadın muhtar olduğumu öğrendim. Bu da bende ayrı bir sevinç oluşturdu.” dedi. 

“HERKESİN MUHTARI OLACAĞIM”

Türkeri, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Benimle birlikte seçilen 3 kadın ve 1 erkek azamın olduğu, küçük bir pozitif ayrım yaparak, mahalleme kadın eli değecek. Sadece oy verenlerin değil mahallemde yaşayan herkesin muhtarı olacağım. Gençlerimizle, işçilerimizle, emeklilerimizle, mahallemde sayıları bir hayli fazla olan, alın teriyle çalışan üretici, emekçi kadınlarımızla birlikte hareket edeceğim. Aydın Valiliğimiz, Aydın Büyükşehir Belediyemiz, İncirliova Kaymakamlığımız ve İncirliova Belediyemiz ile uyum içinde, mahallemde yaşayan herkes için yorulmadan, tüm enerjimle çalışacağımın sözünü veriyorum. Görevi devraldığım, muhtarımıza mahallemize yapmış olduğu hizmetlerden ve verdiği emeklerden dolayı teşekkür ediyorum. Öncelikle bana oy vererek, bu gururu yaşatan tüm mahallelilerimize, yanımda bulunan azalarıma ayrı ayrı teşekkür ediyor ve şükranlarımı sunuyorum.”

Kaynak: HABER MERKEZİ