Kanal D’de ekranlara gelen İnci Taneleri, pavyon sahneleri ve oyuncu kadrosuyla gündemden düşmüyor. Dizinin hayranları İnci Taneleri nerede çekiliyor sorusunu çokça araştırıyor. Hatta dizi setine tur bile düzenleniyor.

İnci Taneleri çekim yerleri ve diğer merak edilenleri paylaştık…

İnci Taneleri Nerede Çekiliyor?

İnci Taneleri son dönemin en çok konuşulan yapımları arasında yer alıyor. Dekoru ve çekim yerleriyle de ilgi odağı olan İnci Taneleri’nin hangi semtte çekildiği merak ediliyor.

İnci Taneleri dizi çekimleri İstanbul’un farklı semtlerinde gerçekleştiriliyor. Bu semtler arasında Beyoğlu, Balat, Kadıköy, Karaköy ve Üsküdar yer alıyor.

Dizinin ilk bölümlerinin Ankara’da çekildiği, sonrasında ise setin İstanbul’a taşındığı biliniyor.

Öneri: İnci Taneleri'nin Zerre'si Orkuncan İzan Kimdir? Nereli? Hangi Dizilerde Oynadı?

Inci Taneleri Nerede Cekiliyor 1

İnci Taneleri’ndeki Restoran Nerede?

Dizinin yayınlandığı günden bu yana İnci Taneleri hangi mekanda çekildi sorusunun cevabı araştırılıyor. Dilber’in ilk bölümlerdeki dans sahnelerinin çekildiği mekan Ankara’nın Çankaya semtinde yer alıyor. Dans sahneleri güncel olarak İstanbul’un Kartal ilçesindeki bir mekanda çekiliyor.

Inci Taneleri Nerede Cekiliyor 3

İnci Taneleri Otel Nerede?

İnci Taneleri dizisi hayal ürünü ismiyle Mısır Palas Otel’de çekiliyor. Bu otel Fatih ilçesinin Balat semtinde yer alıyor.

Son zamanlarda İnci Taneleri ve Gönül Yarası filminin benzerlikleri de konuşuluyor. Aynı otelin Gönül Yarası filminde de kullanıldığı biliniyor.

Dizinin senaryosunun çalıntı olduğuna dair İnci Taneleri oyuncularından Kubilay Aka’nın açıklaması şu şekildedir:

“Yılmaz Erdoğan’ın böyle bir şeye ihtiyacı olacağını düşünmüyorum. Türkiye’nin en iyi senaristi. Çalmaya ihtiyacı yok. Birçok film birbirine benziyor. Ben çalıntı olduğunu sanmıyorum. Zaten Yılmaz Erdoğan emeğe saygılı biridir…”

Inci Taneleri Nerede Cekiliyor 2

İnci Taneleri Konusu

Dans sahneleriyle gündem olan İnci Taneleri’nin konusu da diziyi izlemeyenle tarafından araştırılıyor. Dizi cezaevinden yeni çıkan bir edebiyat öğretmeninin geçmişi ve yaşam mücadelesini konu ediniyor. Dizideki olaylar Yılmaz Erdoğan’ın hayat verdiği Azem karakteri, Dilber (Hazar Ergüçlü) ve Piraye (Selma Ergeç) üzerinde şekilleniyor.

Cinayetten hüküm giyen Azem Yücedağ, cezaevinden çıkınca yolu dansçı Dilber’le kesişiyor. Ailesine tekrar kavuşmayı dileyen Azem karakteri çocuklarını bir araya toplamak için çabalıyor.

Inci Taneleri Nerede Cekiliyor 4

İnci Taneleri Oyuncuları

İnci Taneleri çekim yerlerinin yanında başarılı oyuncu kadrosuyla da adından söz ettiriyor.

İnci Taneleri oyuncuları aşağıdaki gibidir:

  • Yılmaz Erdoğan (Azem Yücedağ)
  • Hazar Ergüçlü (Dilber)
  • Selma Ergeç (Piraye)
  • Kubilay Aka (Cihan)
  • Güven Kıraç (Kasım)
  • Yasemin Baştan (Nergis)
  • Orkuncan İzan (Zerre)
  • Ülkü Hilal Çiftçi (Ayça)
Muhabir: Ömer ARAZ