Nazilli, Aydın’ın sıcaklık rekorunu kırdı Nazilli, Aydın’ın sıcaklık rekorunu kırdı

BDDK’nın aldığı kararla birlikte, internet ve mobil bankacılık üzerinden yapılan EFT ve havale işlemlerinde kullanıcıya ek bir doğrulama kodu gönderilecek. Bu kod girilmeden işlem tamamlanamayacak. Böylece hem kötü niyetli kişilerin erişimi engellenecek hem de kullanıcılar farkında olmadan yapılan işlemleri daha erken fark edebilecek.

1 Mart’ta Başladı, Kademeli Olarak Tüm Bankalara Yayılacak

Yeni güvenlik sistemi, ilk olarak bazı büyük bankalarda devreye alındı. Kısa süre içinde tüm bankaların bu uygulamaya geçmesi bekleniyor. Bankalar, dijital altyapılarını bu yeni düzenlemeye göre güncelleyerek güvenlik seviyelerini artırıyor.

Kullanıcılara Güvenlik Uyarısı: Şifrelerinizi Güçlendirin

Yeni sistemin etkili çalışabilmesi için kullanıcıların da dikkatli olması gerekiyor. Güçlü ve benzersiz şifreler kullanmak, gelen SMS’leri dikkatle incelemek ve şüpheli işlemleri onaylamamak büyük önem taşıyor. Ayrıca, banka uygulamalarının düzenli olarak güncellenmesi ve şüpheli durumlarda müşteri hizmetleriyle iletişime geçilmesi öneriliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ