AK Parti İncirliova İlçe Başkanı Hüseyin Celbek, görev süresinin üçüncü yılını dolduran İncirliova Belediye Başkanı İYİ Parti'li Aytekin Kaya'nın şimdiye kadar yaptığı hizmetlerle sınıfta kaldığını iddia etmişti. Belediye Başkanı Kaya, kendisini eleştiren Celbek'e tepki gösterdi. Toplu iş sözleşmesi imza töreninde konuşan Kaya, “Değerli ilçe başkanımız benim için sınıfta kaldı demiş ve karne vermiş. Bu yetki onun değil. Bana İncirliova halkı karneyi verdi, 3 yıl önce. Ben 28 günde belediye başkanı oldum. Onlar sevilseydi, sayılsaydı, onlar belediye başkanı olacaktı” dedi. Göreve gelmesinin ardından, yaptığı çalışmalardan da bahseden Kaya, şunları kaydetti: “Öncelikle belediyenin kapısını halka açtım. Ben geldiğimde kapıda güvenlikler vardı. Ben geldiğimde ön kapıdan giriş yoktu. Arka kapıdan giriş vardı. Biz bunları iptal ettik. İncirliova Belediyesi’ni halka açtık ve kazandırdık. Onun için hepsinden mutluyum.”

“HİÇ DEĞİŞMEDİM”

“Başkan olduktan sonra hiç değişmedim. Deveci Aytekin’im, Halkçı Aytekin’im, yine aynı Aytekin’im. Eşim de değişmedi, çocuklarım da değişmedi, beni seven hiç kimse değişmedi. Çok değerli meclis üyelerim de değişmedi. Başkan yardımcılarım da değişmedi” diyen Kaya, hiç değişmeden halka hizmet ettiklerini söyledi.

“SIKINTIMIZ YOK”

Belediye çalışanlarının maaşlarını düzenli olarak ödediğini, esnafın da belediyeyle iş yapmaya başladığını dile getiren Başkan Kaya, “Belediye çalışanlarımın maaşlarını göreve geldiğim günden bu yana düzenli olarak ödedim. Biz göreve geldiğimizde belediye memurları aylıklarını alamıyorlardı. Aylıklarını tam ödedim ve alacaklarını kapattım. Çalışan işçi arkadaşlarımın aylıklarını bir gün dahi ödememezlik yapmadım. Önce işçinin maaşını ödedim. Çok sıkıntı çektiğimiz petrol parasını ve İncirliova esnafının borcunu kapatıyorum. İncirliova Belediyesi’ne göreve geldiğimizde hiç kimse mazot vermiyordu, parça vermiyordu. Ama şimdi her tarafta kapımız açık. Bizim Allah’a şükür bu anlamda sıkıntımız yok” ifadelerini kullandı.

“İNSANLAR CAN DERDİNDE”

Belediye Başkanı Kaya, zamların milleti perişan ettiğini anlatarak, “Pazara gittim, pazarda her şeyin yarım kilo fiyatını söylüyorlar. Pazar yangın yerine dönmüş. Pazar bomboş. Önce onlara baksınlar, garibanlara insinler. İncirliova’dan bir ablamız geldi, 6 bin lira elektrik parası geldi, Engelli çocuğu var evde. Bu faturayı nasıl ödesin gariban? Ona yardımcı olacağız ve onla uğraşıyoruz. Biz işe geliyoruz, ‘benim çocuğumun maması yok, çocuk bezi yok’ diye telefonlar alıyoruz. Biz işe onla başlıyoruz, gıda ile başlıyoruz. İnsanlar can derdinde, açlık derdine düşmüş. Beni eleştiren arkadaşlarımız önce bu insanların dertlerine baksın. Ama az kaldı. Halkımız inşallah ilk seçimde onları sandığa gömecek. Allah’ın izniyle bu memleketin önü açılacak. Garibanların işi düzelecek. Herkes eşitliği görecek” şeklinde konuştu.