Aydın İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ayhan Özdemir, bu yılki ana arı satış fiyatını 100 lira olarak açıkladı. Arıcılıkla ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Özdemir, ilde yaklaşık 2 bin 760 arıcı ve 365 bin arılı kovan olduğunu söyledi.
Aydın'ın arıcılık piyasasını belirlediğini kaydeden Başkan Özdemir, " Türkiye'de arı geliştirmede Aydın olarak tekiz. Arı piyasasını olduğu gibi ana arı piyasasını da belirliyoruz. Ana arının bu yılki satış fiyatı 100 lira. Geçen yıl 60 liraydı. Arının çıta fiyatını geçen yıl 80 lira olarak açıkladık, bu sene ise 150 lira yaptık. Artışın nedeni girdi maliyetlerimizin artması. Ana arı üretimi 25 gün sürüyor ve oldukça zahmetli" ifadelerini kullandı.

"250 MİLYON LİRALIK GİRDİ SAĞLIYORUZ"


Hem arı, hem de ana arı üretim döneminde olduklarını hatırlatan Başkan Özdemir, “Arıcılar olarak her yıl Aydın’dan 150 bin kovan arı satıyoruz. Türkiye’nin 81 iline arı gönderiyoruz, özellikle de Karadeniz Bölgesi’ne. Ana arı satışımızla birlikte 200-250 milyon lira civarında ilimiz ekonomisine girdi sağlıyoruz" dedi. Özdemir, Aydın’ın havasının arı üretimine uygun olduğunu da sözlerine ekledi.