Didim’e bağlı Akbük mahallesinin yıllardır devam eden altyapı sorununa Aydın Büyükşehir Belediyesince el atıldı. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun talimatı ve Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’ın süreci takibiyle başlatılan ilk etap altyapı çalışmaları kapsamında Akbük merkez ile Kumkent bölgesine kadarki bölümün alt yapısı tamamlandı.
İkinci etap altyapı çalışmaları için geçtiğimiz aylarda Aydın BŞB Meclisinde onay alınırken, İller Bankasından alınacak krediyle çalışmalar yeniden başlayacak. İkinci etap çalışmalar kapsamında Akbük oteller bölgesi, Fevzi Paşa ve Denizköy mahallelerinin kanalizasyon çalışmaları tamamlanarak Didim’deki arıtmaya bağlanacak. ASKİ tarafından gerçekleştirilecek çalışmalar 88,5 milyon TL’ye mal olacak.
Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, İller Bankasının bina değişikliği yapmasından dolayı dosyanın onaylamadığını belirterek, “Didim’deki bu altyapı için ayrılan 88,5 milyon TL’lik kredi Akbük oteller bölgesi, Fevzi Paşa ve Denizköy mahallelerinin altyapısı için kullanılacak. Dosyamız Genel müdürlükte imzada; imzalanmasını bekliyoruz. Ardından kısa sürede çalışmalar başlayacak. Bu noktada Didim’e ve Didimlilere her türlü desteği veren Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkür ediyorum.” dedi
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, her yatırımın kendi için özel olduğunu ve ASKİ ile yapılan milyonlarca liralık yatırımların vatandaşların günlük yaşamlarını kolaylaştıran ve doğayı koruyan hizmetler olduğunu belirtti.