Koçarlı Şoförler ve Otomobilciler Odası'nı olağan genel kurul heyecanı sardı. Ragıp As Parkı'nda 31 Ocak Pazartesi günü saat 13.00’de yapılacak genel kurulda mevcut Başkan Şenol Şahin liderliğindeki beyaz liste ile şoför esnaflarından Ali Köse başkanlığındaki sarı liste yarışacak. 200’den fazla üyenin oy kullanma hakkına sahip olduğu seçimde, 4 yıl boyunca görev yapacak başkanın yanı sıra yönetim ve denetim kurulları belirlenecek. Genel kurul öncesinde her iki aday da, açıklamalarda bulunarak, şoför esnaflarından destek istedi.

“HAKLARININ YETERİNCE SAVUNULMAMASINDAN DOLAYI MAĞDURİYET YAŞIYORLAR”

Aynı zamanda Çeşme Mahallesi Muhtarı olan şoför esnafı Ali Köse, "23 yıldır muhtar, 35 yıldır da şoför esnafıyım. Ben ve ekip arkadaşlarım, şoför esnafımızın sorunlarını çok iyi biliyoruz, çünkü bizzat yaşayarak görüyoruz. Şoför esnafımıza elimizden geldiğince yardımcı olmak istiyoruz. Bu anlamda oda yönetimine talip olduk. Daha önce yaptığımız girişimler sonucunda, Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne şoför esnafımızın yatırdığı garaj aidat ücretinin 225 liradan 150 liraya düşürülmesini sağladık. Bunu, tüm esnafımız biliyor. Ayrıca Koçarlı ile Efeler arası öğrenci taşıma ücreti 5 lira 75 kuruş. Aynı kilometreye sahip olmasına rağmen Germencik ve Köşk'te öğrenci ücreti 7 lira. Üç ilçemizin normal yolcu ücreti parası ise aynı, yani 10 lira. 4 ay önce esnaf arkadaşlarımız, servis aldıklarında mazot 6 liraydı, şu anda ise 15 lira. Mazot fiyatı artmaya devam etmesine rağmen arkadaşlarımız, aynı paraya servis yapmaya devam ediyor. Anlattıklarımdan da anlaşılacağı üzere şoför esnaflarımız, haklarının yeterince savunulmamasından dolayı bir mağduriyet yaşıyor. İlçemize yapılacak olan yurdun da sonuna kadar takipçisi olacağız. Yurdun bir an önce hayata geçirilmesi için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Arkadaşlarımız teveccüh gösterip, beni ve ekibimi seçerlerse görevimizi layıkıyla yaptığımıza şahit olacaklar. Şimdiden genel kurulumuzun hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz" dedi.

“ESNAFIMIZA HİZMET ETMEYE DEVAM ETMEK İSTİYORUZ”

Bir dönemdir Koçarlı Şoförler Odası Başkanlığı görevini yürüten Şenol Şahin de, “Ben, 21 yıldır sektörün içindeyim. Bizzat kendim durakta şoför olarak çalışıyorum. Sorunların hepsinin farkındayım. Özürlü rampası ve kamerası sistemleri ile ilgili gerek milletvekillerimiz, gerekse federasyonumuz ve birliğimiz nezdinde girişimlerde bulunduk. Ayrıca konuyla ilgili Ankara’da milletvekillerimizi ziyaret ettik. Şu anda bunların hepsi, 2023 yılına kadar ertelendi. Amacımız bunların tamamen yapılmamasını sağlamak. Milli Eğitim’in taşıma yaptığı servislerde, ihale zamanı mazot fiyatı 6 liranın altındaydı, şu anda iki katını geçti. Oda ve federasyonumuzun çalışmaları sonucunda, konuyla ilgili iyileştirme yapılması için meclisten karar geçti. Bu karar, yakın bir zamanda uygulanacak, sorunun çözülmüş olmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Ayrıca yolcu ücretleri ile ilgili genel bir adetsizlik var. Bizim öğrenci fiyatımız düşük, bazı ilçelere göre de sivil yolcu ücretimiz fazla. Pandemi ve mazot fiyatındaki aşırı değişkenlik nedeniyle fiyatta ayarlama yapılamadı. Yolcu ücretlerine bir daha yapılacak zamda, söz konusu fiyatlarla ilgili ayarlamanın yapılacağını bizzat Büyükşehir yetkilileri söyledi. Biz pandemi döneminde şoför esnafımızı sonuna kadar savunduk. Kurumlarla iyi ilişkiler kurarak, şoför esnafımızın ceza almamaları için elimizden geleni yaptık. Yurt konusuna gelecek olursak, ilçemizde sesini en çok yükseltenlerden birisiyim. Allah’ın izni ile eski yurt binasının yıkımını bitirdik. Yeni yurt binasının yapımı için 17 Ocak’ta ihale gerçekleştirildi. Bir hafta, 10 güne kadar yer teslimi yapılarak, yurt binasının inşaatına başlanacak. Ben acısı ile tatlısıyla şoför esnaflığı yapmaya devam ediyorum. Esnaflarımızın yaşadığı sorunları çözmek için tüm birimlerle iletişim halindeyiz. Şoför esnafımıza hizmet etmeye devam etmek istiyoruz. Tüm esnaflarımıza saygı ve sevgilerimizi sunuyor, genel kurulumuzu şereflendirmelerini bekliyoruz” şeklinde konuştu.