Aydın’da çalışmalarını sürdüren AGC’de seçimli olağan genel kurul heyecanı yaşanacak. Efeler ilçesindeki Milli Aydın Bankası’nda yarın yapılacak olan genel kurul, saat 13.30’da başlayacak. Kongrede toplam 137 üye oy kullanacak. Mevcut başkan Semra Şener’in aday olmadığı genel kurulda başkanlık için Anadolu Ajansı Aydın İl Temsilcisi Ferdi Uzun ile Olay Aydın Gazetesi ve Voices Dergisi İmtiyaz Sahibi Fatma Yazıcı yarışacak. Büyük heyecana sahne olacak genel kurula üyelerin yoğun katılım göstermesi bekleniyor.

“MESLEKTAŞLARIMIZA DEĞER KATACAĞIZ”


Kongrenin hayırlı olmasını dileyen başkan adaylarından Uzun, “Göreve seçilmemiz halinde ayrıştırıcı değil, birleştirici olacağız. Mesleğimizi, Aydın’da layık olduğu yere taşımak için yönetim kurulumuzla birlikte gece-gündüz demeden çalışacağız. Cemiyet binası başta olmak üzere hazırladığımız projelerle meslektaşlarımıza değer katacağız. Mesleğimizin sorunlarını dile getirip çözüm noktasında gereken mücadeleyi ortaya koyacağız. Cemiyetimize layık bir seçim olmasını diliyorum.” dedi.

“HER ZAMAN SAHADA OLACAĞIZ”


Başkan adaylarından Yazıcı ise “Biz her zaman her durumda sahalarda olacağız. Hem halkımızın hem de basın mensubu arkadaşlarımızın sözcüsü olmaya devam edeceğiz. Gerekirse masaya yumruğumuzu vurmakla kalmayacak, gövdemizi taşın altına koyacağız. Dilimiz döndüğünce hırsıza hırsız, haine hain, ahlaksıza ahlaksız diyeceğiz ve meslektaşlarımızın haklarını sonuna kadar savunacağız. Gazeteciliğin saygınlığını önce kendi içimizde özümseyecek sonra da çevremize yansıtacağız. Halkın gözünde itibarımızın daha da artması için üyelerimizi sık sık ziyaret ederek basın meslek ilkelerini hatırlatacağız.” diye konuştu.